Paimion kesäteatteri typistää nimen Paimion teatteriksi

0
”Nunnat ja konnat” -työryhmää viime vuoden keväältä. Roope Kivimaa, Annika Mutila, Silvia Koski (edessä) ja Eija-Irmeli Lahti ovat edelleen avainhenkilöitä musikaalin toteuttamisessa..

PAIMIO

Paimion kesäteatteri on nyt nimeltään Paimion teatteri.

Paimion kesäteatteri haki nimenmuutosta patentti- ja rekisterihallitukselta vuoden 2020 loppupuolella. Nimenmuutos virallistui 30. marraskuuta 2020.

– Paimion kesäteatterilla on seudulla pitkät perinteet, ja toiminta on perustamisvuodesta 1978 lähtien keskittynyt pääasiassa kesäteatteritoimintaan. Toimintamme on kuitenkin vuosien saatossa laajentunut merkittävästi siitä kun yhdistys on perustettu, toteaa Paimion teatterin hallituksen puheenjohtaja Turo Entonen .

– Nykyään meillä on aktiivisesti toimiva lapsi- ja nuorisoteatteri sekä talvikaudella Paimion vanhassa Kinossa pyörivä talviteatteri, perustelee Entonen nimenmuutosta.

Nunnat ja konnat

kesällä 2021


Teatterilla on kerrottavanaan myös toinen merkittävä kulttuuriuutinen:

Viime vuodelta koronatilanteen vuoksi peruttu esitys Nunnia ja konnia on tarkoitus saattaa ensi-iltaan 11. kesäkuuta 2021.

– Tanssi- ja lauluharjoitukset alkavat helmikuussa koronarajoitusten sallimien keinojen puitteissa. Seuraamme tilannetta tarkasti ja toivomme pääsevämme aloittamaan harjoitukset suunnitellusti pienryhmissä.

Tekijätiimi on pysynyt keskeisiltä osiltaan samana. Musikaalin ohjaa Eija-Irmeli Lahti . Näyttelijöiden lauluvalmennuksesta vastaa Silvia Koski . Koreografiat ovat Annika Mutilan käsialaa, ja kuusihenkistä livebändiä johtaa kapellimestari Roope Kivimaa .

Ideoita toteutetaan

kun tilanne salli


Ennen korona-aikaa teatterilla oli monenlaisia suunnitelmia Kinon teatteritilan hyödyntämiseksi niin vieraileville esityksille kuin konserteillekin.

– Nämä suunnitelmat toteutetaan ehdottomasti, kun tilanne sen sallii. Haluamme olla jatkossakin luomassa Paimioon laadukasta kulttuuritarjontaa ympäri vuoden, Entonen toteaa.

Teatterin nimenmuutokseen liittyen Paimion Kinon nimi muuttuu Paimion teatterin Vistan näyttämöksi .

– Tarkkasilmäisimmät ovat ehkä jo huomanneet uudet teippaukset Kinon ovissa.

Tämän lisäksi teatterin nettisivujen osoite ja sähköposti muuttuvat uuden nimen mukaisiksi.

– Muutoksia tehdään kuitenkin pikkuhiljaa ja viestit vanhoistakin osoitteista kulkevat vielä tovin, teatterilta kerrotaan.