Paimion kirkkovaltuusto haluaa valita uuden kirkkoherran

0
Paimion kirkko.

PAIMIO Paimion kirkkovaltuusto toivoo, että tulevassa Paimion seurakunnan kirkkoherran vaalissa noudatettaisiin välillistä vaalitapaa. Se tarkoittaa, että kirkkovaltuusto valitsisi syksymmällä uuden kirkkoherran eläköityvän Vesa Tuomisen tilalle. Välillistä vaalitapaa oli esittänyt myös kirkkoneuvosto.

Kirkkovaltuuston lausunto menee lausuntona arkkihiippakunnan tuomiokapitulille, joka tekee päätöksen vaalitavasta vielä tänä keväänä. Uuden kirkkoherran valinta ajoittunee syksyyn.

Kokouksessa Seppo Laitinen ehdotti välitöntä vaalitapaa, joka tarkoittaa että seurakuntalaiset kävisivät uurnilla valitsemassa kirkkoherran. Esitystä kannatettiin ja se meni äänestykseen, jossa kirkkovaltuusto äänin 22-2 kallistui välillisen vaalitavan kannalle.

Kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi alkaneelle kaksivuotiskaudelle nimettiin edelleen Jaakko Kivisaari ja varapuheenjohtajaksi Eeva Heurlin.

Kokouksessa valittiin myös kirkkoneuvoston jäsenet vuosiksi 2021- 2022. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii virkansa perusteella kirkkoherra, mutta varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Elina Järvinen. Jäseniksi valittiin Jenni Lehmus, Harri Vuorinen, Satu Tuominen, Satu Simelius, Arimo Lähdeniitty, Juha Kuopila, Helme Högblom, Mikko Kovanen ja Riitta Rantanen.