Paimion tartunnat 44, Sauvon 7, Kaarinan 189

0
Koronatesteihin on edelleen syytä hakeutua herkästi.

THL:n tilastojen mukaan Paimiossa tartuntojen määrä oli torstaina yhteensä 44. Sauvoon ei viime päivinä ole uusi tartuntoja kirjattu, joten lukema on edelleen seitsemän. Kaarinassa tartuntojen kokonaismäärä on nyt 189 ja Turun 2148.

Yhteensä Varsinais-Suomen alueelle päivitettiin torstaina vain 6 uutta tartuntaa.

THL:n mukaan Suomessa kirjattiin keskiviikkona 223 uutta varmistettua koronatartuntaa. Yhteensä keväästä alkaen tartuntoja on ollut 37 772. Tartuntojen määrä on laskussa.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu yhteensä 582. Nousua tiistain lukuihin on kuusi tapausta. Sairaalahoidossa on 178 potilasta, joista tehohoidossa 27.

Turusta raportoitiin torstaina vain kolme tartuntaa, kun keskiviikkona tartuntoja kirjattiin jopa 48. Turun lisäksi uusia tartuntoja kirjattiin Ruskolle, kolme kappaletta. Tähän mennessä Turussa on ollut kaikkiaan 2148 tartuntaa.

Rajoitukset jatkuvat

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat ensi viikosta lähtien samanlaisina kuin mitä ne ovat tällä hetkellä: korkeintaan 10 henkilön tapahtumat ovat sallittuja. Alueen tautitilanne vaatii yhä varovaisuutta ja hygieniaohjeiden tarkkaa noudattamista.

Sallittua on järjestää korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kunhan niissä noudatetaan virallista ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia ja on voimassa 10.2. asti.

Avin toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten juhliin, tai jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan, kuten kauppojen toimintaan, tai viranomaisten kokouksiin.