Poliisin mukaan rauhallinen vuodenvaihde

0

POLIISI Vuodenvaihteen juhlinta oli kohtalaisen vilkasta, mutta siistihköä, raportoi Lounais-Suomen poliisi. Hälytystehtäviä ilta- ja aamukuuden välillä oli yhteensä 410. Kokonaistehtävämäärässä on noin kymmenyksen kasvu viime vuodenvaihteeseen verrattuna. Kotihälytysten määrä puolitoistakertaistui.

Paimiossa häiriöitä aiheuttivat tuttuun tapaan niin mopoikäiset kuin kovaäänisillä kulkuneuvoilla liikkuvat. Nuorten kokoontumiset ja rakettien ammunta keskittyi aiempien vuosien tapaan urheilupuiston alueelle.

Poliisin alueellisen raportoinnin mukaan poliisia työllistivät aattoillan mittaan lähinnä ilotulitteilla häiriötä aiheuttaneet nuorisoporukat. Vuoden vaihtuessa hälytykset runsastuivat. Vaikka hälytystehtäviin oli resursoitu runsaasti partioita, välillä hälytystehtäviä oli jonossa parikymmentä. Partioita pitivät liikkeellä pahoinpitelyt, erilaiset onnettomuudet, häiriökäyttäytymiset sekä kotihälytykset.

Vuodenvaihdetta juhlittiin ajankohtaiseen tapaan myös neljän seinän sisällä. Poliisi oli hälytystehtävällä yön aikana noin sadassa kodissa.

Poliisiraportin mukaan kiireelliseen avuntarpeeseen pystyttiin vastaamaan viipymättä. Positiivista oli se, että yön aikana ei poliisin tietoon tullut yhtään törkeää pahoinpitelyä, rattijuopon aiheuttamaa vakavaa onnettomuutta, vakavia loukkaantumisia tai muutakaan peruuttamatonta.

Yhteensä 32 ihmistä jouduttiin eri syistä kuitenkin ottamaan kiinni odottelemaan, että he itse, tai heidän asiansa selviävät.