Torju putkien jäätyminen -tarkista eristykset

0
Jos lämpötilat kovasti sahaavat, kannattaa tarkistaa putkistojen eristykset.

Lämpötilat ovat vaihdelleet tammikuun aikana huomattavasti. Putket voivat jäätyä jo kymmenen asteen pakkasissa, mikäli vesijohdot ovat liian kylmässä paikassa tai huonosti eristetty. Merkittävästi putkien jäätymisen riski kasvaa yli 20 asteen pakkasessa.

Kun lämpötilat vaihtelevat, putket voivat myös rikkoutua. Pakkasella vesijohtoon on voinut muodotua jäätulppa, joka sään lauhtuessa laajenee ja rikkoo putken.

Jos tietää kodin putkien jäätyvän helposti, voi hetkellisesti käyttää paloturvallisuuden huomioon ottaen paikassa lämpöpuhallinta. Vesijohtojen eristyksestä kannattaa huolehtia. Varokeinona voi jäätymisalttiin putken kohdalle myös kasata lunta, koska tallaamaton lumi eristää jonkin verran lämpöä. Vesijohtoihin voi ammattilaisella asennuttaa myös lämmityskaapelin, joka pitää putken sulana. Viimeisenä varokeinona voi hanan jättää pienelle virtaukselle.

Jos putket ovat päässeet jäätymään, niiden sulattamisessa kannattaa olla varovainen ja mieluiten kutsua ammattilainen avuksi.