NASEVAT

0

Koska Paimion Terveyskeskus tiedottaa riskiryhmien koronarokotuksista? Kaarinassa alettiin jo 50-69 vuotiaiden riskiryhmien rokotukset, mutta Paimion Terveyskeskuksen tiedotteissa ei puhuta mitään riskiryhmistä kun niitäkin on eri-ikäisiä.

Hessu

Kun olen itse kohta vuoden tunnollisesti yrittänyt välttää turhia menoja, harrastuksia ja käyttää aina maskia julkisissa paikoissa, minua hämmästyttää se vastuuttomuus, mikä Paimion seudun ihmisistä välittyy tässä korona-ajassa. Juuri, kun lasten hiihtolomat ovat alkamassa, Paimion tartuntaluvut kasvavat päivä päivältä. Tämä pilaa monen perheen pienetkin hiihtolomasuunnitelmat.

 

Samaan aikaan aikuisten ja eläkeläisten harrastusryhmät vain jatkoivat vastuuttomasti toimintaansa ja kaikki tiedämme nyt lopputuloksen. Ihmisten piittaamattomuus ja välinpitämättömyys hämmästyttää minua. Maskeja ei käytetä edelleenkään tarpeeksi paljon, turvaväleistä ei piitata ja omia menoja ja harrastuksia ei voida jättää väliin. Tämä itsekkyys vain pidentää ja pahentaa epidemiaa, joka muuten olisi voinut mennä nopeammin ohi, jos olisimme malttaneet noudattaa ohjeita.

miksi näin?

Kiitos hienoista laduista rautatien molemmin puolin Kriivari – Hajalan tie suunnalla. Hyvä on liikkua ja nauttia raittiista ilmasta, talvisesta luonnosta. Turvallinen kulku onnistuu myös radan toiselle puolelle huoltotunnelista tai alikulua pitkin.

Tänä talvena hiihdetään

Hei sinä ruokakaupan kauppias, auta meitä jotka pelkäävät. Tee rohkea teko, ja laita liikkeellesi maskipakko ja joku ovelle vahtimaan käyttöä. Samalla tavalla kuin muualla Euroopassa on tehty jo vuoden. Lupaan, että olen ikuinen asiakkaasi.

Vastuullista toimintaa kaivataan liikkeisiin

Paimiolaiset koronarajoitukset: kirjastossa saa asioida vain yksi asiakas kerrallaan, Tokmannin ovesta saa mennä 30 asiakasta minuutissa. Rajoitus voimassa 7.3. saakka.

loogista

 

eikö totta

Oliko järkeä salata Paimion tartuntaryppäiden alkulähteet? Lähti leviämään hallitsemattomasti, koska altistuneet eivät voineet edes aavistaa altistuneensa. Ei olisi myöskään pitänyt luottaa tuuriin, vaan siirtää oppilaat nopeammin etäopetukseen.

muualle

 

asioimaan

Miksi Paimion Teatterista on levinnyt yli 30 tartuntaa? Miksi toiminta on ollut näin vastuutonta, teattereidenhan pitäisi olla kiinni?

jopas

Paimiossa luvattoman paljon covid19-positiivisia asukasmäärään nähden. Tartuntojen jäljitys toimii varmasti äärirajoilla ja kohta jäljitystä ei pystytä tekemään. Mikä mättää, eikö ole noudatettu karanteenimääräyksiä? Nyt vaaditaan vastuullisuutta kaikilta.

ärtynyt

Tartuntarypäs aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa? Paitsi, että sellaisenhan piti olla nyt tauolla. Järjestäjällä vastuullista toimintaa vai? Oliko asenne, että ”mää itte”.

kannattiko

 

uhmata?

Jokelan koulussa luokka kahden viikon karanteeniin, vaikka kaikki olivat käyttäneet maskia! Eikö maskeja käytetä juuri siksi, että joukkokaranteeneilta vältytään? Onko nyt Paimiossa paniikkinappula juuttunut pohjaan? Ja milloin on tämän luokan loma?

karanteeni

 

ei ole loma!

Sille, joka valitti, että koulun maskit on liian suuria, maskin saa pienemmäksi, kun solmii kuminauhan ja kääntää kulman sisäpuolelle.

tarkka lukija