Hakeudu herkästi testeihin, jos epäilet tartuntaa – Laskiaistiistaina alkavat iäkkäiden koronarokotukset pääterveysasemalla

0

Paimion- Sauvon Terveyskeskus toivoo kaikkien kuntalaisten herkästi hakeutuvan koronatestiin. Näin silloinkin kun kyse on lievistäkin oireista.
– Samassa taloudessa asuvien kanssa liikkuminen ja urheilu ulkotiloissa suositukset ja rajoitukset huomioiden tilanteen aikana on suositeltavaa, sanoo kuntayhtymän johtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen.

Tartuntatautiviranomaisten ohje on, että myös paimiolaiset ja sauvolaiset yritykset noudattavat annettuja suosituksia.
Kuntayhtymän tiedotteessa muistutetaan jokaista kuntalaista noudattamaan huolellisuutta turvavälien pitämisen (2 metriä) ja hygieniatoimien (maskin käyttö, käsi- ja yskimishygienia) kanssa. Kuntalaisia muistutetaan myös soittamaan terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon (p. 02 474 6202), jos on koronavirustartunnan taudinkuvaan sopivia oireita tai epäilee saaneensa koronatartunnan. Terveydenhuollon asiantuntija arvioi tilanteen ja antaa tarvittaessa ajan koronavirusnäytteenottoa varten tai infektiopäivystykseen.
Hagelberg ja Pöyhönen kertovat, että kuntalaisilta on tullut nyt paljon kyselyitä koskien koronavirusta sekä erityisesti rokotuksia.
Parhaillaan on alkamassa iäkkäiden, myös ei-kotihoidon piirissä olevien rokottaminen. Pöyhönen kehottaa kuitenkin malttiin rokottamista odottaessa.
– Odota rauhassa omaa vuoroasi, tiedotamme kyllä sitten kun oma vuoro tulee, hän muistuttaa.