Iäkkäiden koronarokotukset alkoivat pääterveysasemalla puoliltapäivin

0
Koronarokotusten joukkorokotukset alkoivat tänään tiistaina puoliltapäivin. Saija Antson antoi ensimmäisen rokotteen Laila Virralle.

PAIMIO,SAUVO

80 vuotta täyttäneiden iäkkäiden joukkorokotukset alkoivat tänään tiistaina puoliltapäivin Paimion pääterveysasemalla. Ensimmäinen joukkorokotuksessa rokotettu oli maaliskuussa 96 vuotta täyttävä Laila Virta .

Joukkorokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin rokotetta. Se pistetään olkavarren lihakseen ja näissä rokotuksissa toimitaan samoin kuin influenssarokotuksissa eli rokotteen saaneen suositellaan odottelevan viitisentoista minuuttia ennenkuin poistuu rokotuspaikalta.

Rokotukset pääterveysasemalla on porrastettu ja ryhmitelty kuuteen rokotettavaan henkilöön. Tiistaina rokoteaikoja oli varattu iltapäivään kello 15.15. asti.

Tällä viikolla rokotteita on saatu kuntayhtymän alueelle sairaanhoitopiiristä niin, että rokotuksia voidaan tehdä myös keskiviikkona ja torstaina. Rokotusajat on sovittu puhelimitse ja rokotuspaikkaan pääterveysaseman alakerrokseen ohjaa kyltitys.