Jäljitystyöhön lisätty väkeä – rokotukset hyvin käynnissä

0
Hoitaja kirjaa rokotettuja Meri Kullanmäki ja taustalla osastonhoitaja Nina Tainio.

Viime päivien ryöpsähtänyt tautitilanne on edelleen huolestuttava, joten tartuntatautiviranomaiset vetoavat, että suosituksia ja rajoituksia noudatetaan tarkasti. Karanteeniin asetettuja jo sairastuneita ja samaten altistuneita on tällä hetkellä satoja.

Johtava lääkäri Nora Hagelberg kertoo, että kartoitus ja jäljitystyö ruuhkautuivat, mutta jäljitystyöryhmää on vahvistettu siirtämällä siihen henkilökuntaa muista yksiköistä ja rekrytoimalla lisää jäljittäjiä.

– Pääsääntöisesti jäljittäjät ovat yhteydessä altistuneisiin viimeistään seuraavan päivän aikana. Yhteistyö sivistystoimen kanssa altistuneiden kartoittamiseksi on ollut tiivistä ja nopeuttanut jäljitystyötä.

Kuntayhtymä tiedotti jo aiemmin, että terveyskeskuksen takaisinsoittojärjestelmä on ruuhkautunut. Suositus on, että takaisinsoittoa odotettaisiin rauhassa, eikä soiteltaisi uudelleen. Takaisinsoitto voi tulla myös klo 16 jälkeen.

Vaikeutuneen koronavirustartuntatilanteen vuoksi terveyskeskuksessa on muutoinkin supistettu toimintoja. Terveyskeskussairaalan paikkalukua rajoitetaan ja kiireettömiä vastaanottoja siirretään.

80 vuotta täyttäneiden iäkkäiden joukkorokotukset Paimion pääterveysasemall ovat edenneet hyvin. Rokotusajat on sovittu puhelimitse ja rokotuspaikkaan pääterveysaseman alakerrokseen ohjaa kyltitys.

– 18-69-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien joukkorokotukset alkavat ensi maanantaina, kertoo Hagelberg.