Paimiossa kouluissa ja päiväkodeissa useita altistumisia – yksittäisistä ei enää tiedoteta

0
Nyt on taas syytä hakeutua hanakasti testeihin, jos epäilee tartuntaa.

Paimion sivistysjohtaja Jyrki Lumiainen tiedottaa, että kaupunki muuttaa tiedotuskäytäntöä korona-altistumisista kouluissa ja päiväkodeissa. Kahden viime päivän kuluessa altistumisia on todettu jo kaikissa peruskouluissa ja kahdessa päiväkodissa, joten sivistystoimi keskittää voimat tartuntataudin jäljittäjien auttamiseen ja altistumisista tiedottamiseen.

– Tilanteen heikennyttyä nopeasti ei enää tiedota yksittäisistä koulu- tai päiväkotialtistumisista erikseen.

Sivistystoimi tiedottaa tarvittaessa kohdennetusti Wilma-viesteillä tai ottaa muilla keinoin yhteyttä niihin perheisiin ja opetusryhmiin, joihin terveysviranomaiset erikseen pyytävät tilanteesta tiedottamaan.

Jäljitystyö on tällä hetkellä ruuhkautunut. Ainakin toistaiseksi tiedottaminen painottuu tiedon välittämiseen ennakkoon niille oppilaille tai heidän huoltajille, joiden tulee jäädä kotiin odottamaan siihen asti, kunnes tartuntataudin jäljittäjät ovat tavoittaneet perheen puhelimitse.

Jäljittäjät sitten selvittävät, onko tapahtunut altistuminen, antavat toimintaohjeet ja mahdollisen karanteenimääräyksen.