Luistavia latuja ja liukkaita laskuja!

0
Sauvon Yrittäjät edustajanaan hallituksen jäsenet Noora Kanervo ja Rainer Tahvanainen lahjoittivat ystävänpäivän ja laskiaisen merkeissä Sauvon koululle 30 pulkkaa ja 30 liukuria. 5 a-luokka opettajanaan Leena Lundstedt (oikealla) ottivat lahjan liukuvasti vastaan. Pulkkamäessä edessä Nooran ja Rainerin tuupattavina Aleksi Wessman, Mariella Eriksson, Axel Harstinen ja Alvar Huuhka.

PAIMIO,SAUVO

Paikallinen koronatilanne sotkee monien ystävänpäivän ja laskiaisen suunnitelmat, mutta talven riemuista voi edelleen nauttia niin laduilla, jäillä kuin rinteilläkin. Kokosimme yhteen lähiliikuntapaikkatarjontaa.

Sauvossa urheiluseurat hoitavat kaikki kunnan alueella olevat ajetut ladut sekä jääkentät. Sauvon Urheilijoiden puheenjohtaja Marko Himanen kertoo, että keskustassa Seuralan jääkenttä ja kaukalo ovat hyvässä kunnossa ja ahkerassa käytössä.

– Jäätä riittää ja hoitojäädytyksiä jatketaan kelien mukaan. Talkooryhmät ovat viikko kerrallaan hoitaneet omat osuutensa erinomaisesti, kiitos heille!

Latuja on ajettu keskustan alueella muutamille pelloille.

– On mukava nähdä miten ihmiset käyvät hiihtämässä ja nauttivat lumitalvesta.

Suojalassa on käytössä yhden ja kahden kilometrin valaistut ladut. Reitillä on tänä vuonna ollut välillä hieman esteitä tehtyjen metsänhoitotöiden vuoksi, mutta reitistä tulee jatkoa ajatellen leveämpi ja vähäisemmälläkin lumellakin hiihdettävä. Himanen lähettääkin kiitoksen maanomistajille siitä, että he ovat suhtautuneet hienosti tähän reittiin.

– Suojalan pihalla on nuotiopaikka, jossa hiihdon lomassa voi käristää omat makkarat!

Karunassa löytyy kuntolatuja, joista kertoo Karunan Urheilijoiden sihteeri Leena Teräsvasara .

– Karunan Urheilijoiden tekemistä laduista toinen lähtee Nuorisotalolta, ja kolmen kilometrin lyhyt lenkki kiertää Kärkkisten pellolla. Halutessaan siitä pääsee jatkamaan tien yli Savisaloon, jolloin latua tulee yhteensä noin kymmenen kilometriä. Toinen latu lähtee Pekan Bensiksen kohdalta Karunantie 1195, jossa on pieni parkkipaikka autoille. Haanniementien ylityksen jälkeen voi mennä Ruskolaan päin noin kuuden kilometrin ladun tai Haanniemelle noin 13 kilometrin ladun. Kaikki ovat helppoja perinteisen hiihtotavan latuja, sopivia kuntoilijoille.

Nuorisotalolle on jäädytetty jää kaukaloon.

Tulevana sunnuntaina Karunan kyläyhdistys auraa meren jäälle lähisaareen reitin, jonka jokainen voi kulkea omaan tahtiin. Reitille pääsee Rantolan venesatamasta tai Karunan kirkolta. Satamasta matkaa tulee noin kolme kilometriä ja kirkolta kilometri suuntaansa, jäälle on aurattu kaksi uraa toinen menolle ja toinen paluulle, että mahdolliset kohtaamiset olisivat minimissä.

Paimiossa Rivonmäen reitin kunto on kerännyt laajasti kehuja ja vastaavat vapaan ja perinteisen hiihtotavan lyhyemmät valaistut reitit löytyvät myös Varasvuorelta ja Oinilasta maauimalan kupeesta. Näiden lisäksi on puistolatuja Kiusalassa frisbeegolfradalla, Moisiossa ja Kirkkopuistossa. Koiralatu löytyy Naskarlasta koirapuiston tuntumasta.

Jäitä on Urheilupuiston lisäksi Vistan, Hanhijoen, Jokelan kouluilla sekä asutuksen keskellä Tapiolassa ja Oinilassa.

Ajantasainen tieto kaupungin ylläpitämien latujen ja jäiden kunnosta löytyy osoitteessa

http://www.paimio.fi/palvelut/liikunta

Kaupungin puistopuoli pitää yllä muutamia pulkkamäkiä, joista Teletappimäki Alvar Aallon tien risteyksessä on ehkä tällä erää tunnetuin. Sen lisäksi on pulkkamäki Mustankorventien varressa ja Sahan alueella. Paimion Urheilijat pitävät Varasvuoren hyppyrimäen alapuolella pulkkamäkeä ja muistuttavat voimakkaasti, että hyppyrimäen alastulorinne ei ole pulkkamäki.

Paimion Sattelassa, Korvenalantien varrella on viiden kilometrin latu, jota ylläpidetään talkoovoimin, sitten on Sukselan koululta lähtevä Immaisin latureitti. Ja lukuisia muita, aivan yksityisin voimin pelloille vedettyjä hiihtolatuja.

Piikkiön puolella Kaarinassa latu- ja jäätilanne löytyy osoitteessa

https://kaarina.fi/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/talviliikunta

Kehityksen kerhotalolta Lystiläntieltä pääsee valaistulle Korvenmäen hiihtoladulle, mutta uutuutena myös Piikkiön Karhun ylläpitämälle useamman kilometrin peltoladulle, joka yltää aivan Paimion rajalle Tammisiltaan.

Kouluilla on jääkenttiä ja niiden yhteydessä pieniä lähilatuja. Littoistenjärven jäällä kulkeva latu saati sitten luistelubaana ei todennäköisesti toteudu. Viimeisimmän tiedon mukaan jäälle ei voi mennä koneilla, koska jää ei ole riittävän kantavaa.