Mopotalli tulee Tillintuvan pihaan konttiratkaisuna

0
Vistan koulun yhdeksäsluokkalaiset pojat kuulivat Tillintuvan mopokonteista Kunnallislehdeltä ja olivat asiasta innoissaan. Lähes kaikilla kuvan pojilla joko jo on, tai ainakin hankinnassa mopo tai kevari.

PAIMIO

Perttu Hemminki

Paimion kaupunginhallitus päätti viime viikon keskiviikkona, että nuorisotyön mopotalliksi ostetaan kaksi konttia, jotka sijoitetaan nuorisotalo Tillintuvan pihalle. Erääksi toteutusvaihtoehdoksi on nostettu yhdeksän metriä pitkät ja 2,5 metriä leveät bulk-kontit sisältäen kumpikin kaksi ikkunaa, käyntioven, sähköt, eristyksen, ylimaalauksen ja rahdin. Hinta noin 20 000 euroa ja tilaa yhteensä 45 neliömetrin verran.

Lämpimän verstastilan ja työkalujen ohella saatavilla tulee olemaan ohjausta, apua, neuvoja ja niksejä.

Kaupunginhallituksen konttipäätös on kaupungin nuorisopalvelujen ehdotuksen mukainen. Konteille oli toki vaihtoehtoja: uusi mopohalli nuorisotalo Tillintuvan alueelle, verstastila kaupungin varikolta Sähköyhtiöntieltä tai mopoverstaan vuokraus Kota-kiinteistöstä Tehdastieltä.

Viihtyisyyden ja kaupunkikuvan kannalta hieman karulta kuulostavaa konttiratkaisua perustellaan muun muassa sillä seikalla, että Tillintuvan yhteydessä mopotalli on osa nuorisopalvelujen kokonaistoimintaa ja että nuoriso-ohjaajat voivat valvoa nuorisotalon aukioloaikoina myös tallin toimintaa.

Huokean hinnan eräs etu on, että päätös mahdollisesta pysyvästä mopoverstasinvestoinnista on helpompi tehdä muutaman vuoden konttikokeilun jälkeen.

Jos mopoverstastoiminta ei löydä paikkaansa nuorten parissa, voi kontit helposti siirtää muuhun käyttöön esimerkiksi teknisen toimen tehtäväalueella.

Paimion kaupungin kuluvan vuoden talousarviossa on 120 000 euron suuruinen määräraha niin sanotun mopotallin toteuttamiseen. Kyseessä on kaupungin nuorisopalveluihin kytkeytyvä hanke, jonka perusajatuksena on tarjota 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille fyysinen verstastila mopojen huoltamista ja korjaamista varten.

Myös Paimion nuorisovaltuusto on käsitellyt mopoverstasasiaa. Se totesi asiasta marraskuussa seuraavasti:

– Nuorisovaltuusto pitää hanketta tärkeänä ja toivoo sijainniksi nuorisotalo Tillintuvan läheisyyttä. Tämä mahdollisesti lisäisi nuorisotalolla käyvien nuorten määrää, joka on hiipunut. Nuorisotalolla on myös wc-tilat sekä nuoriso-ohjaajat, joiden läsnäolo lisää turvallisuutta ja valvottua toimintaa.

Jatkossa Paimion mopoverstastoimintaa on ajatus laajentaa ja kehittää yhdessä nuorisovaltuuston kanssa. Kyseeseen voisivat tulla esimerkiksi teemaillat ja -tapahtumat.

Nuorten mukanaoloa toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa pidetään tärkeänä.