Odota jäljittäjien yhteydenottoa – sairastuneista suurin osa potee tautia lievänä

0
Nyt on taas syytä hakeutua hanakasti testeihin, jos epäilee tartuntaa.

Viime päivien tartunnat ovat altistaneet Paimiossa ja Sauvossa monia, joten tartuntatautiviranomaiset vetoavat edelleen kaikkiin, että suosituksia ja rajoituksia noudatetaan tarkasti. Altistumisia on kaikissa peruskouluissa ja myös useammassa varhaiskasvatuksen yksikössä, ja näiden osalta useita luokkia ja ryhmiä on asetettu karanteeniin.

Lapsilla ja nuorilla on nyt siis todettu aiempaa enemmän tartuntoja. Pääsääntöisesti koronavirustartunnan saaneiden taudinkuva on ollut lievä. Kuntayhtymän alueella muutamia henkilöitä on ollut sairaalahoidossa.

Johtava lääkäri Nora Hagelberg kertoo, että kartoitus ja jäljitystyö ovat ruuhkautuneet, mutta lupaa, että jäljittäjät ovat yhteydessä altistuneisiin viimeistään seuraavan päivän aikana.

– Jäljitystyöhön on siirretty lisää henkilöitä muista tehtävistä. Pääsääntöisesti jäljittäjät ovat yhteydessä altistuneisiin viimeistään seuraavan päivän aikana. Yhteistyö sivistystoimen kanssa altistuneiden kartoittamiseksi on ollut tiivistä ja nopeuttanut jäljitystyötä.

Hagelberg sanoo, että pääsääntöisesti yhteydenotto sivistystoimesta ja kehotus pysytellä kotona tarkoittaa tällä hetkellä selkeää altistumista koronavirustartunnan saaneelle henkilölle. Siksi sivistystoimen ohjeita on syytä noudattaa.

Kuntayhtymä tiedotti jo aiemmin, että terveyskeskuksen takaisinsoittojärjestelmä on ruuhkautunut. Suositus on, että takaisinsoittoa odotettaisiin rauhassa, eikä soiteltaisi uudelleen. Takaisinsoitto voi tulla myös klo 16 jälkeen.