Ostoskassien koko on kaupoissa pysy kotona -aikana kasvanut

0
- Lauantaina ilta oli tavallista hiljaisempi, mutta aamu taas normaalia kiireisempi, kertoo Sauvon S-marketin myyjä Anne-Mari Lehtinen pysy kotona -suosituksen vaikutuksesta kaupassa.

Paimio, Sauvo

Viime viikolla Paimion-Sauvon terveyskeskuskuntayhtymä suositteli pysymään kotona ja rajoittamaan kodin ulkopuoliset kontaktit minimiin. Toimenpiteillä yritetään saada koronaepidemiatilanne nopeasti hallintaan. Suositus näkyi heti seudun kaupoissa.

– Suositus näkyi erityisesti perjantaina, jolloin asiakkaita oli vähemmän. Pääsääntöisesti kaupassa käydään nyt harvemmin, ostetaan enemmän ja monen talouden ostokset kerralla. Jokaiselle yötunnillekin löytyy asiakkaita ja kauppakassipalveluun tuli myös selvä piikki, Paimion S-marketin marketpäällikkö Thomas Fonselius kertoo.

Samoilla linjoilla on myös K-Supermarket Paimion ruokakauppias Hannu Viitanen .

– Kävijämäärät ovat pienentyneet, mutta enemmän ostetaan. Myös verkkokauppa on selvästi lisääntynyt ja jos jokin tuote puuttuu hyllystä, niin niitä pyyntöjä tulee enemmän.

Pieni koetaan nyt turvallisena

K-market Sauvon kauppias Leo Silfver kertoo samaa mitä kollegat Paimiossakin.

– Kauppaan tullaan pienemmällä porukalla ja lapset ovat selvästi vähentyneet kaupassa. Kerralla ostetaan enemmän, ja tavaraa on mennyt vähän enemmän, kun on pysytty kotikunnan sisällä. Kotiinkuljetukset ovat alusta asti pyörineet tasaisesti, mutta nyt taas vähän enemmän. Se riippuu vähän uutisoinnistakin, Silfver kertoo.

Sauvon S-marketin marketpäällikkö Sari Sintonen sanoo kaupan ovien käyvän tasaisesti koko ajan.

– Mitä olen asiakkaiden kanssa jutellut, niin pieni kauppa tuntuu heistä turvallisemmalta vaihtoehdolta. Asiakkaita löytyy nyt jokaiseen kellonaikaan. Myös kauppakassipalvelu on lisääntynyt jonkin verran.