Paikallinen pandemiatyöryhmä antoi vielä uusia rajoituksia – Sauvossa altistuminen varhaiskasvatuksessa

0
Paimiossa aloitettiin tänään yli 80-vuotiaiden joukkorokotukset.

Toisin kuin muualla maakunnassa, ei Paimiossa ole koronatilanteen takia mahdollisuus antaa helpotuksia koronarajoitteisiiin. Sen sijaan Paimion kaupungin pandemiaryhmässä asetettiin tiistaina iltapäivällä vielä muutamia lisärajoituksia pandemiatilanteen hillitsemiseksi.

Paimiossa kuntouttava päivätoiminta siirtyy keskiviikosta lähtien kotona tapahtuvaan toimintaan ja kaupungintalolla palvelupiste menee kiinni.

Kaikki kaupungin kokoukset pidetään 7.3. asti etänä siten, että vain puheenjohtaja, esittelijä ja pöytäkirjan pitäjä ovat läsnä kokouksissa.

Sauvossa tiedotettiin iltapäivällä korona-altistumisesta varhaiskasvatuksessa. Kaikkiin altistuneisiin on oltu maanantain ja tiistai aamupäivän kuluessa yhteydessä ja altistuneet on asetettu karanteeniin. Mikäli tartuntatautiviranomainen ei ole ollut yhteydessä, arki varhaiskasvatuksessa jatkuu normaalisti.

 

Maakunnassa rajoituksia kevennettiin hiukan

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä kevensi tiistaina aikuisten liikuntasuosituksia, sillä maakunnan tilanne on helpottunut hieman.

Ryhmä väljensi aikuisten ulkona tapahtuvan ryhmäliikunnan suosituksia 22. helmikuuta alkaen. Aikuiset voivat siitä lähtien harrastaa ulkona liikuntaa alle kymmenen hengen ryhmissä. Ryhmissä pitää pystyä pitämään turvaväliä. Esimerkiksi joukkueurheilu ei siis ole sallittua.

Kuntosalien tulee rajata asiakasmäärä puoleen normaalista. Kuntosalilla pitää noudattaa kahden metrin turvaväliä ja käyttää maskia.

Ryhmäliikunta sisätiloissa ei ole sallittua. Myös uimahallit pysyvät yhä kiinni.

Ryhmä muistuttaa, että Varsinais-Suomi on edelleen leviämisvaiheessa, joten maskisositus, laaja etätyösuositus ja kokoontumisrajoitukset pysyvät voimassa.