Paimiossa ja Sauvossa alkoi laaja pysy kotona- suositus

0
Pysy kotona tai jos poistut välttämättömästä syystä, muista turvaohjeistus.

PAIMIO, SAUVO

Paimion-Sauvon terveyskeskuskuntayhtymä suosittaa paimiolaisia pysymään kotosalla ja muistuttaa vakavasti turvaväleistä ja hygieniatoimista. Paikkakunnan laajahko sulkeutuminen on voimassa seuraavat pari viikkoa sekä Paimiossa että Sauvossa.

Paimioon kirjattiin THL:n tilastoissa kolme uutta tartuntaa keskiviikkona. Tartuntataudeista vastaava lääkäri Nora Hagelberg kertoo, että torstaina Paimioon kirjattiin vielä 10 uutta tartuntaa lisää. Tartuntojen lukumäärä on siis torstaina 85. Sauvossa luku on nyt 11, sillä sinne tartuntoja merkittiin kaksi. Varsinais-Suomeen kirjattiin 32 uutta tartuntaa.

Kuntayhtymä julkisti keskiviikkona iltapäivällä tiedotteen, jossa se suosittaa kaikkia paimiolaisia rajoittamaan kaikki kodin ulkopuoliset kontaktit minimiin ajalla 11.2.–24.2. Tällä ajalla suositellaan asioimaan kodin ulkopuolella vain välttämättömissä tilanteissa, jotta epidemiatilanne saataisiin nopeasti hallintaan.

Kuntayhtymän johtaja  Eeva-Sirkku Pöyhönen kertoo, että esimerkiksi ulkoilu on sallittua, mutta lenkillä ja hiihtämässä olisi paras käydä nyt mieluiten yksin tai saman talouden jäsenten kanssa.

– Jos ystävä asuu eri taloudessa, niin kyllä ulkona tapahtuviakin kontakteja tulisi välttää, hän toteaa.

– Emme voi nyt sanoa, että ”et saa nähdä ketään”, nämä ovat suosituksia ja nyt tämä on jokaiselle omantunnon kysymys, kuinka hyvin näitä noudatetaan, Pöyhönen sanoo.

Kaksi tautirypästä

Paimiossa on todettu kaksi tautirypästä viikolla 5.

– Toinen tautirypäs on todettu työpaikalla ja toinen ryhmäharrastustoiminnassa. Näistä tautiryppäistä on seurannut useita jatkotartuntoja ja laajoja altistumisia. Jatkotartuntoja on todettu sekä Paimiossa että Sauvossa, viestittävät   Pöyhönen ja Hagelberg.

Hagelberg kertoo, että uusista 11 tautitapauksesta osa liittyy näihin aiempiin tautiryppäisiin, osa on erillisiä tartuntoja.

– Tarkempia tietoja ei vielä kuitenkaan ole, sillä jäljitystyö on yhä kesken.

Vaikka tautiryppäiden jäljitysvaiheessa ei syntynyt epäilyä muuntovirustaudista, osa positiivisista testituloksista on kuitenkin johtanut jatkotutkimukseen mahdollisesta muuntovirustaudista. Tulosten saamisessa kestää pari viikkoa. Jos aluella todetaan muuntovirusta, on Hagelbergin ja Pöyhösen mukaan mahdollista, että rajoituksia tiukennetaan entisestään.

Kuntayhtymän hallitus kokoontuu perjantaina keskustelemaan, tarvitaanko tiukennettuja rajoituksia jo nyt.