Paimion ja Sauvon koulut etäopetukseen keskiviikosta alkaen – maanantaina Peimarin alueella 16 uutta tartuntaa

0

Paimio ja Sauvo sulkevat peruskoulut ja siirtävät oppilaat etäopetukseen keskiviikosta alkaen. Sulkeminen koskee peruskoulujen 4.–9. luokkia. Osittainen sulkeminen ja etäopetus jatkuu 7.3. asti.

Päätöksen on tehnyt Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymän yhtymähallitus paikallisen epidemiologisen tilannearvion perusteella.

Koulujen sulkeminen ei koske erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden tai valmistavan opetuksen oppilaita

– Paimion–Sauvon alueen covid-19-tilanne on viimeisen kahden viikon ajalta heikentynyt edelleen huolestuttavasti. 15.2.2021 todettiin alueella 16 uutta tartuntaa ja runsaasti altistumisia. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että aikaisemmilla tartuntaryppäillä ja uusilla tartunnoilla olisi yhteyttä, kerrotaan tiedotteessa.

THL:n luvuissa Paimioon ilmoitetaan tiistaina 15 uutta tartuntaa ja Sauvoon kaksi. Luvut todennäköisesti tarkentuvat myöhemmin.

 

PAIMION sivistysjohtaja Jyrki Lumiainen kertoo, että tiistaina peruskoulussa oli jo noin parisataa altistunutta oppilasta karanteenissa. Tarkkaa koronatartuntojen määrää kouluissa Lumiainen ei tiedä.

Jo aikaisemmin osa vanhemmista on halunnut siirtää lapsensa pois koulusta opiskelemaan kotiin koronatilanteen vuoksi.

– Näitä tapauksia on ollut jonkin verran, ja koulut ovat lähtökohtaisesti suhtautuneet asiaan myönteisesti, sanoo Lumiainen.

 

LISÄKSI kunnissa suljetaan nuorisotilat ajalla 7.3. asti.

Kunnat myös pidentävät 12.2.2021 päätettyjen rajoitusten voimassaoloa 7.3.2021 asti (Paimion opiston opetustilojen sulkeminen, Paimion ja Sauvon kirjastojen asiakastilojen sulkeminen, julkisten harraste- ja sisäliikuntatilojen sulkeminen, julkisten kulttuuritilojen sulkeminen).

Kaikki yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä ajalla 17.2.–7.3.2021.

Aluehallintovirasto on jo aikaisemmin päättänyt rajoittaa yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia. Paikallisen tilanteen vaatiessa kunta voi tiukentaa tai täydentää aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Yhtymähallituksen päätöksellä yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet ovat kokonaan kielletty niin sisä- kuin ulkotiloissa.

 

YHTYMÄHALLITUS suosittelee myös yksityisiä palveluntuottajia tekemään vastaava päätös harraste- ja sisäliikuntapaikkojen sulkemisesta 7. maaliskuuta asti.

– Oppilaitosten osalta tilanne oli vielä viikon loppupuolella rauhallinen ja perjantainen päätös oppilaitosten auki pitämisestä tehtiin sen hetkisen tiedon ja tilanteen valossa. Yhtymähallitus kuitenkin seurasi tarkasti tilanteen kehittymistä ja koska tartuntatilanne maanantaina huononi, oli kaikki viimeisetkin rajoitustoimet syytä ottaa käyttöön, kerrotaan tiedotteessa.

1.–3. vuosiluokkien sekä erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden tai valmistavan opetuksen oppilaiden osalta kouluja ei voida perusopetuslain mukaan sulkea.

Kuntayhtymä suosittelee edelleen kuntalaisia rajoittamaan kaikki kodin ulkopuoliset kontaktit minimiin ja suorittamaan vain ehdottoman välttämätön asiointi kodin ulkopuolella. Kuntalaisia myös suositellaan hakeutumaan koronatestiin lievistäkin oireista.

Jos sinulla on koronavirustartunnan taudinkuvaan sopivia oireita tai epäilet saaneesi koronatartunnan, soita terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon p. 02 474 6202.

 

Juttua täydennetty THL:n kuntakohtaisilla uusilla tartuntaluvuilla kello 12:20. Jyrki Lumiaisen kommentit lisätty kello 13:20.