Paimion lukio: etäopetukseen 5.3. asti

0

Paimion lukion rehtori Olli-Pekka Lehtonen viestittää, että Paimion lukiossakin seurataan alueen perusopetuksen linjauksia. Lukiossa ollaan etäopetuksessa ainakin talviloman jälkeinen viikko 9.

– Tuon jälkeinen aika riippuu ajankohtaisesta epidemiatilanteesta.

Rehtorin mukaan lukiossa ei ole tullut ilmi altistumisia: opiskelijat käyttävät hyvin maskeja ja koeviikon poikkeusjärjestelyt tehtiin jo heikentyvä epidemiatilanne huomioiden.

Kuluva koeviikko jatkuu ennalta sovitusti, koska suurin osa kokeista on jo aiemmin sovittu pidettävän etänä ja lähiopetuksena pidettävänä kokeet on jaoteltu aamu- ja iltapäiviin sekä myös pienempiin ryhmiin turvavälien toteuttamiseksi. Koeviikolla on noin neljäsosa opiskelijoista per päivä paikalla ja hekin siis jakautuvat aamu- ja iltapäiviin, tästä syystä esimerkiksi ruokailemassa on käynyt vain n. 20 lukiolaista maanantai- ja tiistaipäivän aikana. Ruokasalissakin on siis pystynyt noudattamaan turvavälejä.

Rehtori muistuttaa, että kaikki koulujen tekemät eristyskeinot ovat turhia, mikäli koulun ulkopuolisella ajalla toimitaan jotenkin toisin.

– Maskien käyttäminen, hyvä hygienia, turvavälit ym. ovat tässä tilanteessa erittäin tärkeitä kaikkien noudattaa myös vapaa-ajalla! Ja vaikka hiihtoloma ja abien lukuloma alkavat, niin nyt ei ole aika juhlia yhdessä! Kaikki kodin ulkopuoliset kontaktit tulee nyt rajata minimiin ja mennä koronatestiin vähäisistäkin oireista.