Paimion ”Teletappi-mäkeen” halutaan valot

0
Urheilu yhdistää kansoja ja pulkkailu perheitä.

PAIMIO

Kuntavaalien edellä kaikki valtuustoaloitteet eivät välttämättä ole yhteiskunnallisesti järisyttäviä, mutta silti usein paikallisesti tärkeitä. Erikoinen yhteensattuma tai sitten ei, mutta Paimion kunnanvaltuuston viime keskiviikon kokouksessa sekä kristillisdemokraatit että vihreät jättivät valtuustoaloitteen niin sanotun Teletappimäen valaisemiseksi.

Teletappimäeksi kutsutaan ”Parantolan risteyksen” paikkeilla olevaa mukavalla tavalla kaltevaa ja töyssyistä pulkkamäkeä.

Pulkkailu vaatii valoa

Valtuutettu Kimmo Jalonen (kd.) kertoi – kokemusasiantuntijanaan koululainen Janika Jalonen – valtuustoryhmänsä toiveena olevan, että Teletappimäkeen hommataan valaistus turvallisen pulkkailun mahdollistamiseksi myös pimeään aikaan.

– Talvikaudella pimeys tulee varhain, ja monet pulkkailut jäävät sen takia pulkkailematta, harmittelevat kristillisdemokraatit valtuustoaloitteessaan.

Kristillisdemokraatit näkevät, että pulkkailussa yhdistyvät sopusointuisasti sekä yhdessäolo, tekemisen riemu että kuntoilu.

Valot ensi vuonna?

Valtuutettu Sini Heinon (vihr.) mukaan myös vihreä valtuustoryhmä on jo kertonut paimiolaisille vievänsä eteenpäin Teletappimäen valaisua.

Omassa aloitteessaan Paimion vihreä valtuustoryhmä esittää, että ”vuoden 2022 talousarviota suunniteltaessa budjetin investointiosassa huomioidaan valaistuksen suunnittelu ja rakentaminen Teletappimäen alueelle”.

– Pimeys rajoittaa perheiden mahdollisuutta yhdessäoloon ja ulkoiluun kyseisellä alueella.