Paimioon kirjattiin eiliseltä 21 tartuntaa – taustalla kaksi tartuntaketjua

0

Paimion ja Sauvon tartuntatilanne on huonontunut edelleen. Paimioon kirjattiin THL:n tilastoissa eiliseltä 21 uutta tartuntaa ja Sauvoon neljä. Altistumisia on kaikissa peruskouluissa, eli myös Sauvon koulukeskuksessa ja varhaiskasvatuksessa.

 

Tartuntatautiviranomaiset vahvistavat nyt paikkakunnilla liikkuneet huhut, joiden mukaan taustalla on kaksi isompaa tartuntaketjua.

Tartuntaryppäästä toinen on lähtöisin Ansion Sementtivalimolta, ja siellä on todettu 25 tartuntaa tammikuun alusta alkaen. Tartuntaryppäässä, joka on lähtöisin Paimion Teatterista, on todettu myös jatkotartuntoja ja tartuntojen määrä on tähän mennessä yli 30.

 

Paimion -Sauvon kuntayhtymä tiedotti eilen tiistaina, ettei silloin ollut tiedossa, että aikaisemmilla tartuntaryppäillä ja uusilla tartunnoilla olisi yhteyttä. Jäljitystyön edettyä mahdollisuus tartuntaryppäiden ja uusien tartuntojen yhteyteen on kuitenkin kasvanut. Tältä osin kuntayhtymä korjasi eilistä tiedotetta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomeen kirjattiin keskiviikkona 548 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on todettu koko korona-aikana 51 595.

Varsinais-Suomen kunnista tartuntoja oli jälleen eniten Turussa. Koko maan uusista tartunnoista 33 kirjattiin Turkuun. Paimion tartuntaluku on seudun toiseksi korkein.