Paimioon tällä viikolla 39 tartuntaa – taustalla kaksi tartuntaketjua, ei muuntovirusta

0
Testeihin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä.

PAIMIO,SAUVO

Paimion ja Sauvon tartuntatilanteessa on nyt hienoinen toive, että tilanne kääntyisi parempaan. THL kirjasi Paimioon keskiviikolta enää kaksi uutta tartuntaa ja Sauvoon yhden. Paimion tartuntojen kokonaismäärä oli siis torstain listauksessa 137 ja Sauvon 17.

Johtava lääkäri Nora Hagelberg kertoi torstaina myös sen huojentavan tiedon, että TYKSin laboratorion alustavien tutkimusten perusteella ei kummassakaan kuntayhtymän alueen tartuntaketjussa todennäköisesti ole kyse koronaviruksen UK-variantista.

Valtaosalla sairastuneista taudinkuva on ollut melko lievä, ja osa tartunnan saaneista on ollut jopa täysin oireettomia. Vain muutamien tiedetään saaneen sairaalahoitoa.

Alkuviikolla todettiin lapsilla ja nuorilla aiempaa enemmän tartuntoja. Tuolloin Paimiossa myös päädyttiin siirtämään koulut laajasti etäopetukseen.

– Tartunnan saaneita on viime viikon alusta lähtien raportoitu yhteensä 74 henkilöä. Heistä 5 % on ollut yli 60-vuotiaita. Päiväkohtaisesti tarkasteltuna tämän viikon alussa oli nähtiin selvä piikki 7-20-vuotiaiden kohdalla, kertoo Hagelberg.

Hän muistuttaa, että tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin määrätyt henkilöt saavat suulliset ja kirjalliset ohjeet karanteenin toteuttamisesta.

– Alueellisia ja paikallisia rajoituksia on syytä noudattaa myös hiihtoloman aikana, jotta saamme koronatilanteen rauhoittumaan. Ulkoiluun yksin tai perheen kanssa kannustetaan. Maskien käyttö, turvaväleistä huolehtiminen ja hyvä käsi- ja yskimishygienia ovat parasta suojautumista koronavirusta vastaan. Koronarokotuksen ottaminen on tärkeää kun oma rokotusvuoro tulee.

.