Paimiossa 70 vahvistettua tartuntaa, Sauvossa yhdeksän ja Kaarinassa 270

0

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kirjasi maanantaina Varsinais-Suomeen 21 tartuntaa. Niistä kolme kirjattiin Paimioon, Lietoon, Loimaalle ja Maskuun yksi kuhunkin ja 15 Turkuun. Viikonlopulla Paimioon merkittiin kaksi tartuntaa.

Paimio on noussut muutamassa päivässä ilmaantuvuusluvulla 212 Varsinais-Suomen kakkoseksi. Ilmaantuvuusluku kertoo tapausten määrän 14 vrk ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden. Pyhärannassa luku on 250, eli seutukunnan korkein. Turussa luku on 148 ja Kaarinassa 133.

Yhteensä Varsinais-Suomessa on tartuntoja nyt 4 547. Niistä Turkuun on kirjattu tartuntoja epidemian alusta alkaen 2 821 kappaletta.

Koko maahan kirjautui maanantaina 353 uutta varmistettua koronatartuntaa. Yhteensä koko maassa on epidemian alusta alkaen tilastoitu 47 969 tartuntaa.

Paimiossa on THL:n tilastoimia koronatartuntoja maanantain lukujen jälkeen siis 70 kappaletta. Sauvossa tartuntojen kokonaismäärä on edelleen yhdeksän ja Kaarinan 270.

Maakunnallinen koronakoordinaatioryhmä on jatkanut kaikkia tapahtumajärjestelyjen suosituksia helmikuun loppuun. Ryhmä on todennut, että aikuisten ja nuorten aikuisten vastuu tartuntojen ja massa-altistusten välttämisessä korostuu. Toisen asteen oppilaitokset jatkavat hybridiopetuksessa. Koordinaatioryhmä muistutti myös, että työpaikoilla on edelleen voimassa maksimaalinen etätyösuositus.

Torstaista 11.2.2021 alkaen on edelleen sallittua tarvittaessa järjestää korkeintaan kymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kunhan niissä ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia ja on voimassa 10.3.2021 asti.

Ulkoliikuntapaikkoja voivat käyttää kaikki ikäryhmät. Vähintään kahden metrin turvaväleistä tulee huolehtia jokaisessa tilanteessa.