Sauvon kunnanviraston valitukset hylättiin- virastohanke käyntiin keväämmällä?

0
Sauvon päiväkodin yhteydessä on käynnistymässä laajennushanke ja kohtapuoliin alkanee tapahtua myös taaempana näkyvällä virastonmäellä.

SAUVO

Sauvon kunnanhallitus teki reilu vuosi sitten lokakuussa hankintapäätöksen ehdollisen vuokrasopimuksen solmimisesta Rakennus Huuhka Oy:n kanssa koskien kunnanvirastokäyttöön saneerattavien toimitilojen vuokraamista kunnalle Huuhkalta. Hankintapäätöksestä jätettiin markkinaoikeuteen kaksi valitusta. Valittajina olivat tarjouskilpailussa syksyllä 2019 mukana olleet Sauvon Sähkötarvike Oy ja Mediset Hoivarakentajat Oy.

Markkinaoikeus hylkäsi 4. helmikuuta 2021 antamillaan päätöksillä molemmat Sauvon kunnanvirastohankintaa koskevat valitukset. Samalla oikeus päätti, että valittajien tulee maksaa valitukseensa liittyen paitsi omat oikeudenkäyntikulunsa myös Sauvon kunnan oikeudenkäyntikulut.

Kumpikin valittaja vaati, että markkinaoikeus kumoaa muutoksenhaun kohteena olevan hankintapäätöksen ja velvoittaa Sauvon kunnan hankintayksikön korjaamaan virheellisen menettelynsä.

Markkinaoikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO) kirjallisella valituksella edellyttäen, että korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Katsotaan valitusaika

Sauvon kunnanjohtaja Seppo Allén kertoo, että Sauvon kunnassa odotellaan nyt rauhassa markkinaoikeuden päätöksiin liittyvän valitusajan päättymistä.

– Palaamme kunnanvirastohankkeeseen kevättalvella. Hanke on edelleen ajankohtainen, eikä tarve ja tilanne ole kunnan näkökulmasta muuttunut miksikään. Olemme edelleen samalla lailla valmiita yhteistyöhön Rakennus Huuhka Oy:n kanssa, Allén toteaa.

Sauvon kunnan hallintojohtaja Leena Pieniniemi on Allénin tavoin odottavalla kannalla ja tyytyväinen markkinaoikeuden ratkaisuun.

– Odotetaan ihan rauhassa, jos joku haluaa KHO-korttia käyttää, toteaa Pieniniemi lakiin sisältyvään valitusmahdollisuuteen viitaten.

Itse päätökseen liittyen Pieniniemi toteaa, että sitä on kunnassa odotettu.

– Väliaikaisratkaisuissa roikkuminen ei ole koskaan hyvä juttu. Esimerkiksi arkistointiin liittyviä päätöksiä on jouduttu lykkäämään, kun tilakysymys on ollut avoinna, hän toteaa.