Seutulippu sai kylkeensä mobiililipun

0
Useimmat bussivuorot Turusta Paimion Vistalle lähtevät tällä hetkellä Turun toriuudistuksesta johtuen Puutorilta. Kuvassa bussi numero 705 starttaamassa kello 19.25 Puutorin pysäkiltä kohti Kaarinaa, Piikkiötä ja Paimiota.

PAIMIO

Paimion ja Turun väliä bussilinjoilla 701-709 kulkevat seutulippumatkustajat voivat nyt hankkia uuden kausituotteen mobiilisovelluksesta. Helppokäyttöinen tuote on nimeltään Seutu+ .

Kausituote ”Seutu-plussalla” voi matkustaa sekä perusmatkan että jatko- ja vaihtomatkan Föli-alueella. Kausituote Seutu+ toteutetaan alkuvuoden aikana myös korttiversiona.

Turun seutulipulla on tähänkin saakka voinut matkustaa omalla linjalla 30 päivän ajan rajattomasti. Lisäksi kausituote on perinteisesti pitänyt sisällään jatko- ja vaihtomatkaominaisuuden Föli-alueen kaupunkiliikenteessä. Se on ollut mahdollista niin sanotulla kahden kortin menettelyllä: Turun seutulipun latauskuittia vastaan asiakas on saanut Föli-alueen kausikortin maksutta.

Jatkossa matkustajan ei enää tarvitse hakea erillistä Föli-korttia, koska mobiilisovelluksella hankittu Seutu+ käy Föli-alueella sekä perusmatkalla että jatko- ja vaihtomatkoilla.

Paimioon

palvelupiste


Seutu+ -kausikortin voi hankkia palvelupisteistä, joita on tarkoitus tulla paitsi Turkuun myös Paimioon, Paraisille ja Auraan. Korttia voi ladata myöhemmin helmikuussa avautuvilla Seutu+ www-sivuilla ja tarvittaessa myös palvelupisteissä.

Kyseessä on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenneviranomaisen kokeilu. Toistaiseksi Seutu+ tuote kattaa vain kausikortin.

Seutu + -sovelluksen käyttöön ottaminen edellyttää rekisteröitymistä. Maksutapoja on useita.

Päätepysäkkinä

Föli-jäsenyys?


Turun seutulippu ei poistu käytöstä ja asiakkailla on edelleen mahdollisuus hankkia se perusmatkaansa varten.

Vaikka kyseessä on hyödyllinen uudistus, nähdään Paimiossa, että se on vain yksi välietappi kohti Föli-jäsenyyttä.

Paimion kaupungin Föli-jäsenyys nousee luultavasti yhdeksi keskeiseksi teemaksi kevään kuntavaaleissa.

Uutena merkittävänä seikkana Paimion Föli-jäsenyyttä puoltaa Paimion parantolan yhteyteen luvassa oleva vierailijakeskus. Ja ennen kaikkea se, että parantolasta on lähivuosina tulossa – mitä suurimmalla todennäköisyydellä – Unescon maailmanperintökohde.