Steran Paimion tehtaalla muutamia koronatapauksia – markkinat vähitellen piristymässä

0

Paimiossa on todettu helmikuun kuluessa joita kuita koronavirukseen liittyviä tautiryppäitä. Niitä on ilmennyt kouluissa, työpaikoilla ja harrastustoiminnassa.

Tautiryppäistä on seurannut jatkotartuntoja ja osin laajojakin altistumisia.

Tartuntoja vaikka riskit minimoitiin

Stera Group Oy:n Paimion tehdas on yksi niistä työpaikoista, joita korona Paimiossa tällä hetkellä koettelee. Tehtaalla on ilmennyt tapauksia siitä huolimatta, että Stera laatii jo maaliskuussa 2020 seikkaperäiset toimintaohjeet koronaviruksen tartuntariskien minimoimiseksi. Ohjeet ja niihin liittyvät toimenpiteet koskevat sekä omaa henkilöstöä että yhteistyökumppaneita.

– Aiemmin Paimion alueella todettujen koronatartuntaryppäiden jälkeen on valitettavasti myös Steran Paimion toimipisteen henkilöstössä esiintynyt muutama yksittäinen tartuntatapaus, kertoo Stera Group Oy:n toimitusjohtaja Jussi Ohlsson.

– Karanteeniin on asetettu alle kymmenen altistunutta henkilöä.

Paimion tehtaalla todetuilla tartunnoilla ja karanteenijärjestelyillä ei Ohlssonin mukaan ole toistaiseksi vaikutusta Steran operatiiviseen toimintaan.

Steran Paimion tehtaalla työskentelee yhteensä vajaat sata henkilöä.

– Korona-ohjeistuksemme ensisijaisena tavoitteena on varmistaa henkilöstöllemme turvallinen työskentely-ympäristö. Samalla turvaamme myös tuotannollisen toiminnan ja liiketoiminnan jatkuvuuden tehdaspaikkakunnillamme.

Markkinat vähitellen piristymässä

Stera Group Oy tiedotti viime viikolla Tammelan toimipisteensä tehdaslaajennusinvestoinnista. Sen arvioidaan vahvistavan yhtiön asemaa sopimusvalmistusmarkkinoilla ja varmistavan kasvustrategia-edellytysten toteutumista.

Stera on Lounais-Hämeen kolmanneksi suurin teollisuuden työnantaja. Tammelassa se on sijalla yksi.

Jussi Ohlssonin mukaan Stera on selvinnyt toistaiseksi suhteellisen hyvin vuonna 2020 alkaneesta koronapandemian aiheuttamasta globaalista teollisuusmarkkinoiden hiljenemisestä.

– Paimion tehtaan tilanne vertautuu varsin hyvin Stera Groupin tilanteeseen, eli näkemyksemme mukaan myös Paimion tehtaan asiakaskunnan markkinat ovat vähitellen piristymässä, Ohlsson toteaa.

Stera-konsernin pääkonttori sijaitsee Turussa. Konserni on erikoistunut mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistukseen, Stera -laitekaappeihin sekä SteraLux LED-valaisinjärjestelmiin.

Konserni toimii Suomessa ja Virossa yhteensä seitsemällä paikkakunnalla työllistäen noin 800 henkilöä.

Konsernin liikevaihto on 85 miljoonan euron luokkaa.