”Työpäivä etenee sujuvasti Teamsistä toiseen”

0
Kaupungintalon palvelupisteellä ei ole korona-aikaan ollut sen hiljaisempaa kuin normaalistikaan, kertoo palvelusihteeri Anne Puolanmaa.

PAIMIO

Korona-aikaan Paimion kaupungintalolla on ollut tavallista hiljaisempaa. Kaupungintalolla työskentelevät kaupungin työntekijät ovat tehneet mahdollisimman paljon etätyötä. Lisäksi muiden alueiden kun aulan ja kirjaston tilat pidetään suljettuina ja kaupungintalolla työskenteleviä voi tavata vain ajanvarauksella.

Kaikkia kaupungin työntekijöitä koskee vahva etätyösuositus.

– Suurin osa kaupungin työntekijöistä työskentelee kuitenkin sellaisissa töissä, joissa etätyö ei pääsääntöisesti ole mahdollista. Tällaisia tehtäviä ovat muun muassa varhaiskasvatuksen, koulujen ja vanhuspalvelujen työtehtävät sekä teknisellä toimialalla kiinteistönhoidon, infrapalveluiden sekä yleisten alueiden hoidon tehtävät., henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen huomauttaa.

Käytännössä eniten etätyötä tekevät nyt kaupungintalon työntekijät. Hulkkonen kertoo, että etätyösopimuksia on tehty jo ennen korona-aikaa, mutta viime keväästä lähtien etätyösopimuksia on tehty enenevässä määrin.

– Minulla ei ole tilastoja, että kuinka moni tekee etätöitä ja moniko on paikan päällä, mutta itsekin olen etätöissä aina jos ei vain ole sellainen palaveri, jossa on ihan pakko olla läsnä, Hulkkonen sanoo.

Palaveritkin pidetään pääosin Teamsin kautta.

– Tälläkin viikolla työpäiväni menevät sujuvasti Teamsistä toiseen, Hulkkonen kuvaa.

Teams-palavereja on toki harrastettu kaupungilla jo ennen korona-aikaa.

– Ja ne varmasti tulevat jäämään käyttöön myös korona-ajan jälkeen, Hulkkonen sanoo.