Ehdokasmäärä Paimiossa lähes entisellään – tässä ovat ehdokkaat tähän mennessä

0
Paimiolaisia kaupunginvaltuutettuja kuluvan vaalikauden alkutaipaleella.

PAIMIO

Paimion 35-paikkaiseen valtuustoon on nyt ehdolla kaikkiaan 114 ehdokasta, mikä on kaksi enemmän kuin neljä vuotta sitten. Nykyiseen valtuustoon neljä vuotta sitten valituista kymmenkunta ei enää ole ehdolla.

Paimiossa keskusta ja kokoomus jättivät pisimmät eli 24 ehdokkaan nimilistat, sosialidemokraattien listalla on 21 ehdokasta. Nämä kolme ovat nykyisen valtuuston suurimmat ryhmät, joten kamppailuasetelma on siihen nähden linjassa, vaikka kunkin listan ehdokasmäärät jäivät neljän vuoden takaisesta.

Naisehdokkaita on 45, ja vihreitten lista on naisvoittoisin. Nykyvaltuustossa istuvat pienet ryhmät pystyivät kasvattamaan ehdokasmääriään. Ehkä hienoinen yllätys ilmeni, kun oman yhden ehdokkaan listansa jätti myös Liike Nyt.

Näiden vaalien tämän hetkisen tiedon perusteella nuorin ehdokas on SDP:n listalla oleva 18-vuotias Samuli Sundell , jonka syntymävuosi on 2002. Samana vuonna on syntynyt myös kokoomuksen listalla oleva Kasperi Kaukonen , joka on täyttänyt 19 vuotta. Vanhin ehdokas on vuonna 1945 syntynyt Seppo Päätalo vihreiden listalla.

Kaikkien ehdokkaiden keski-ikä on lähempänä viittäkymmentä ikävuotta. Keski-iältään vanhin ehdokasjoukko on kristillisdemokraateilla ja demareilla, joilla keski-ikä nousee selvästi yli 50 vuoden. Alin keski-ikä on kokoomuksen ehdokasjoukossa, karkeasti arvioiden 43 vuotta.

Kokoomus

laatuinsinööri Sanna-Maija Ansio, FM opettaja Toini Aro, tekninen asiantuntija PDM Rami Backman, maanmittausteknikko eläk. Rauno Berg, opiskelija Klaus Haanpää, VTM sosiaali- ja terveysjohtaja evp Markus Hemmilä, edustaja Timo Ilola, sosiaalikasvattaja opettaja Marita Jätinvuori, diplomi-insinööri Markus Kaarlela, sihteeri Nina Kallio, opiskelija Kasperi Kaukonen, sairaanhoitaja yrittäjä Minni Lehto, laskenta-asiantuntija KTM Tommi Liimatainen, yrittäjä erityisopettaja Timo Mäkelä, lähihoitaja sosionomiopiskelija Piia Rannikko, opiskelija nuorempi panostaja Samu Salminen, yrittäjä Mikko Seppälä, opiskelija Joonas Särvä, varhaiskasvatuksen opettaja Katja Tiittanen, vahtimestari työsuojeluvaltuutettu Liisa Tommila, FM Suomen opettaja Johanna Vairinen-Salmela, SPR:n ohjaaja Kimmo Valkonen, asiakkuuspäällikkö tradenomi Joonas Wikman, yrittäjä Markku Ylihonko.

Keskusta

konttorinjohtaja eläk. Eira Alander, FM opettaja Jarmo Havuaho, arkkitehti Jarmo Heimo, alkutuottaja Martti Heurlin, projektipäällikkö Tuomas Hyssälä, sairaanhoitaja AMK eläk. Kristina Karlsson, agrologi suntio Nina Koivisto, yrittäjä toimittaja Piia Koriseva, maanviljelijä Juha Kuopila, KTM toiminnanjohtaja Sari Kuosmanen, agronomi maatilayrittäjä Mikko Lindberg, myyntiedustaja yrittäjä Tanja Lujala, automaatioasentaja Matias Mikkilä, VTM yritysneuvoja Markku Määttänen, KM erityisopettaja Henna Pirhonen, insinööri eläk. Pasi Pöri, kehitysvammaisten ohjaaja Terhi Reponen, yrittäjä Sami Sillanpää, ICT-konsultti Vertti Silver, sähköasentaja alkutuottaja Ville Taipale, asiakkuuspäällikkö Ismo Tukia, eläkeläinen Satu Tuominen, yrittäjä Antti Uotila, liikennepäivystäjä Marko Viljanen.

SDP

rakennusammattimies Tapio Heino, PLM laitoshuoltaja Päivi Huhtala, asentaja myyjä Markus Kallio, rakennusinsinööri Olli Koivukangas, hankintaketju-asiantuntija LM TSV Petri Kuisma, lähihoitaja Mervi Kuusela, sähköasentaja konetekniikan yo Lasse Lahti, eläkeläinen Seppo Laitinen, FM biologian ja maantiedon opettaja Sari Murto, sairaanhoitaja ohjaaja Mikko Niemi, eläkeläinen Jouko Olander, sairaanhoitaja Sari Rannikko, hoitaja Tero Rannikko, suunnitteluavustaja Riitta-Kaarina Rantanen, VTM johtava asiantuntija Pasi Ristilä, varastonhoitaja Tapani Salo, vahtimestari Susanna Sivonen, opiskelija Samuli Sundell, eläkeläinen Timo Virta, terveydenhoitaja sairaanhoitaja Melina Virtanen, sosiaaliohjaaja sosionomi AMK Heli Vuorela.

Perussuomalaiset

lähihoitaja Olli-Pekka Hyrkkänen, laitoshuoltaja Siiri Hyrkkänen, Riikka Kaukola, valmiuspäällikkö lähihoitaja Lauri Kinnunen, virastomestari Toni Korhonen, yrittäjä Riku Kurola, yrittäjä eläk. Jari Marttila, laatupäällikkö eläk. Matti Mäkelä, tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja, konsultti ja yrittäjä Martti Mäkinen, eläkeläinen Seppo Rekikoski ( sit.), mv. tekn. Jari Seppälä, opiskelija valtio-opin kandidaatti Joonas Taipaleenmäki, KM opettaja Jarmo Toivonen, sähkömies Matti Toivonen, Marja Annica Tuominen.

Vasemmistoliitto

myyjä Ville Huhtala, lastenohjaaja sosionomiopiskelija Jonna Kimari, yrittäjä Hanna Mäkinen, tuotannon esimies Tomi Nieminen, eläkeläinen Rauno Rautio, linja-autonkuljettaja Aleksi Ruohonen, kunnallissihteeri Lauri Simola, lasiasentaja Henri Toukonen, FT kokki Nanna Tuovinen, ohjaaja Boke Virta.

Vihreä liitto

ylihoitaja terveystieteiden maisteri Sini Heino, opetusmateriaalisuunnittelija kasvatustieteiden maisteri Aleksi Hermonen, sosionomi YAM diakoni Saara Kerola, luokanopettaja kasvatustieteiden maisteri Pirkko-Liisa Kronbäck, sosiaaliohjaaja sosionomi Tiina Kuosmanen, koulutettu hieroja hyvinvointialan yrittäjä Mira Lattu, yrittäjä taiteen maisteri Marika Mulari, kehityspäällikkö terveystieteiden maisteri Sari Mäkiö, sovellusneuvoja hyvinvointiyrittäjä Terhi Oinonen, eläkeläinen Seppo Päätalo, farmaseutti LuK (maantiede-ympäristönsuojelu) Salla Sipilä, sosiaalihuollon ohjaaja opiskelija Tiia-Mari Tiittanen.

Kristillisdemokraatit

terveydenhoitaja diakonissa Eeva Heurlin, eläkeläinen ruoka-aputyöntekijä René Honkanen, lähihoitaja Kimmo Jalonen, sosionomi Anne-Ly Palosaari, huoltomies kirvesmies Reijo Puolakka, yrittäjä markkinointimerkonomi Minna Rainio-Karppi, erikoismaalari Jouni Ylitalo.

Liike Nyt r.p.

DI yrittäjä Heikki Olenius.

KUNTAVAALIT PAIMIOSSA

valtuutettuja 35, ehdokkaita 114

nykyisin: kokoomus 9, keskusta 8, SDP 8, vasemmistoliitto 4, vihreät 3, kristillisdemokraatit 2 ja PS 1

( Sundell ja Kaukonen, iät korjattu 11.3.klo 17.50. Karlsson etunimi korjattu klo 21.25)