Joalinilla on yli kolme miljoonaa someseuraajaa

0
Joalin Loukamaa asuu perheineen Turussa.

KAARINA

Kaarinan Valkeavuoren koulun musiikkiluokkalaiset saivat Joalin Loukamaan etävieraaksi 10.2. Telkkarissa Joalin nähdään Selviytyjät Suomi -kisassa.

Suomessa Joalin Loukamaa ei ole vielä kaikille tuttu, siitä huolimatta, että hän on Instagramin seuratuin suomalainen 3,3 miljoonalla seuraajallaan.

Kesällä 20 vuotta täyttävä Loukamaa on kotoisin Turusta ja käynyt myös hetken Kaarinan Valkeavuoren koulua. Kymmenvuotiaana Loukamaa muutti äitinsä kanssa Meksikoon.

Kuuluisa Loukamaasta tuli hänen liittyessään kansainväliseen Now United -yhtyeeseen neljä vuotta sitten. Yhtye koostuu 17 laulajasta ja 17 tanssijasta, joista jokainen on kotoisin eri maasta. Loukamaa on mukana sekä tanssimassa että laulamassa.

Loukamaan äiti, joka toimii myös tyttärensä managerina sekä Loukamaan isäpuoli ovat myös molemmat tanssijoita. Meksikossa he pyörittivät yhdessä tanssikoulua. Suomeen perhe muutti takaisin viime vuonna.

Loukamaa on mukana Selviytyjät Suomi -tv-sarjan uudella tuotantokaudella, joka alkoi televisiossa 27.2.

Valkeavuoren koulun musiikkiluokkalaiset saivat Loukamaan etävieraaksi 10.2. Loukamaa vieraili erikseen sekä ylä- että alakoulussa. Alla kooste oppilaiden ja Loukamaan keskusteluista:

Minkä ikäisenä tulit kuuluisaksi ja miltä se tuntui?

Olin 16-vuotias kun liityin Now Unitediin ja se tuntui tosi hienolta. Olin treenannut paljon ja siirtynyt normikoulusta kotiopetukseen. Halusin esiintymään ja tanssimaan isoilla lavoilla. Tuntui, että tästä alkaa elämä, jota olen aina toivonut.

Olen tanssinut koko elämäni ja kokeillut kaikkia eri tanssityylejä, muun muassa breakdancea ja balettia. Olen harrastanut myös taekwondoa.

Now Unitediin pääsy tuntui ihan uskomattomalta. Hain Meksikon kautta ja suomalaisia ei vielä haettu. Koe-esiintymisissä päätettiin lisätä Suomi mukaan ryhmään. Oli ihana päästä edustamaan Suomea.

Alusta asti ryhmästä on tullut läheisiä ystäviä. Tiedän, että maailmassa on 17 maata, jossa minulla aina on ystävä ja majapaikka.

Mikä oli ensimmäinen iso esiintymisesi?

Venäjän Voice Kids -finaalissa. Se oli niin upeaa, ensimmäinen esiintyminen miljoonayleisön edessä. Esiintymisen jälkeen oli hieno tunnelma. Seuraavana päivänä esiinnyimme lastensairaalassa, josta myös pidin tosi paljon. Olen aina tykännyt esiintyä ja jutella lasten kanssa. Joka ikinen esitys jää syvälle sydämeen.

Olemme esiintyneet ympäri maailman. Suomessa esiinnyimme Linnanmäellä.

Julkisuudessa on varmaan hyviä ja huonoja puolia. Kerrotko vähän molemmista?

Olen aina toivonut että minua kuunneltaisi. Haluan sanoa ja tehdä asioita ja nyt minulla on yleisö, ihmiset jotka kuuntelevat. Se on parasta. Yritän saada ihmisiä olemaan positiivisempia ja rakastamaan itseään. Saan palautetta siitä, että se toimii ja olen siitä tosi kiitollinen.

Brasiliassa Now United on tosi tunnettu ja siellä en voi kävellä kaduilla ilman turvamiehiä. Ei ole yksityisyyttä aina, kun sitä haluaisi, mutta toisaalta se kuuluu tähän uraan.

Somessa tuli alkuun negatiivista palautetta ja kiinnitin siihen vähän liikaa huomiota. Otin kommenteista itseeni, mutta nykyään en enää oikein välitä. Mieluummin luen niitä kivoja juttuja sieltä.

Olen elänyt ilman julkisuutta, mutta olen kiitollinen yleisöstä. Pelkkä julkisuus ei ole pääasia. On tärkeää, että on haave ja päämäärä johon keskittyä. Että saa harjoitella ja tehdä omaa juttua. Seuraajat ja julkisuus tulevat sen kautta.

Olemme kaikki erilaisia, kannattaa löytää oma juttu ja pysyä siinä. Harjoitella ja nauttia elämästä. Ihmiset pelkää unelmoida isosti. Mikään ei ole mahdotonta, uskaltakaa haaveilla ja tehkää töitä sen eteen! Varmasti teidän jokaisen kotona on vanhemmat, jotka haluavat teille parasta ja auttaa teitä pääsemään sinne minne haluatte.

Onko sinulla joku idoli tai esikuva, joka inspiroi sinua?

Pienenä minua inspiroi Michael Jackson ja tällä hetkellä on monia artisteja ja tanssijoita, jotka inspiroivat. Myös oma äiti on inspiroinut. Hän on tehnyt paljon töitä ja kannustanut minua aina.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

Katson TikTokkeja, kuuntelen paljon musiikkia ja katson musiikkivideoita, tykkään tanssia ja suunnitella hauskoja outfittejä.

Kuka tukee sinua urallasi?

Vanhempani ja koko perhe, entiset tanssinopettajat, NU taustaryhmä, seuraajat, kaikki ystävät.

Mikä on suurin ero suomalaisen ja meksikolaisen koulun välillä?

Läksyjen määrä. Meksikossa tulee enemmän läksyjä ja päivät ovat pidempiä. Meksikossa on koulupuvut. Maanantaisin on aina aamunavaus koulun pihalla. Kuri on tiukempi, meillä ei saanut olla kynsilakkaa ja hiukset piti olla siististi.

Suomessa kuljin itse kouluun bussilla jo ekaluokalla, Meksikossa ei voi kulkea yksin.

Miltä tuntui tulla Meksikosta

 

Suomeen?

Alan vähän katua sitä, koska täällä on tosi kylmä! Ei, oikeasti täällä on tosi mukavaa. En tiedä kuinka kauan olen täällä, mutta on mukavaa viettää aikaa perheen kanssa ja olen tutustunut suomalaisiin artisteihin ja päässyt Selviytyjiin. Olen päässyt tekemään asioita, joita en olisi päässyt tekemään Meksikossa.

Millaista oli olla Selviytyjissä?

Tosi kivaa, se kuvattiin Suomessa ja kylmä ilma jännitti etukäteen, mutta ei se ollut paha. Kivaa oli kaikki mitä oppi itsestään ja ihmisten kanssa olemisesta. Todellakin menisin uudestaan.

Onko sinulla haaveita tai unelmia?

Vielä on paljon haaveita. Haluan muuttaa omaan asuntoon, tehdä omaa musiikkia, haluaisin matkustella ja esiintyä suurilla festareilla. Tykkään puhua, joten oma tv-ohjelma olisi kiva jossakin vaiheessa.