Kaksi tartuntaa perjantaina Sauvoon, Paimioon nolla

0
Ravintola-alan uudet rajoitukset tarkoittavat ainakin uusia lomautuksia. Toistaiseksi vain marginaalinen määrä korona-ajan lomautuksia on vaihtunut irtisanomisiksi Varsinais-Suomessa, kertoo tiistaina julkaistu Työllisyyskatsaus. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Sauvoon kirjattiin perjantaina kaksi uutta tartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 23. Torstaina illalla terveyskuntayhtymä tiedotti mahdollisista altistumisista ravintola Tallissa jokin aika aiemmin.

Paimuoon ei kirjattu  perjantaina yhtään uutta tartuntaa. Kokonaismäärä on edelleen 158.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoitti perjantaina, että yhteensä maassa on nyt todettu 65 315 tartuntaa epidemian alusta alkaen. Tartuntalukema tänään oli 706.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin 82. Epidemian alusta alkaen tapauksia on todettu maakunnassa kaikkiaan 6 411.

Perjantaina Turkuun kirjattiin 57 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi Raisiossa ja Uudessakaupungissa todettiin kummassakin viisi uutta tartuntaa, Laitilassa neljä, Liedossa kolme sekä Kemiönsaarella, Ruskolla ja Sauvossa kussakin kaksi tapausta.

Kaarinassa, Naantalissa ja Salossa raportoitiin kussakin yksi uusi tartuntatapaus.

Rokotuksista uutta tietoa

Terveyskeskus tiedotti perjantaina Paimion ja Sauvon alueilla, että THL:n uusien koronarokotuslinjauksien mukaan avataan seuraavat AstraZenecan rokotusajat ikääntyneille. Riskiryhmiin kuuluvien 16-69-vuotiaiden henkilöiden rokotukset keskeytyvät toistaiseksi, mutta jo varatut rokotusajat ovat voimassa.

Jatkossa uudet Astra-Zeneca-rokotteen rokotusajat avataan 75-79-vuotiaille, sitten 70-74-vuotiaille ja sen jälkeen 18-69-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville henkilöille. Uusia rokotusaikoja avataan torstaisin klo 8. Koronarokotusten ajanvaraus on arkisin klo 8-15.30 puhelinnumerossa 02 4746 400.

BionTech-Pfizerin rokotukset ikääntyneille jatkuvat.

Toinen rokoteannos annetaan 12 viikon kuluttua samalla rokotteella kuin ensimmäinen.