Kerro, miltä koronavuosi tuntuu

0

Koko vuosi koronaa – Kerro Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle, miltä pandemian jatkuminen tuntuu. Seura järjestää nyt toistamiseen keruun korona-ajan muistoista ja kokemuksista.

Vuosi sitten maaliskuussa kerättiin kokemuksia koronaviruspandemian alkuvaiheista. Syyskuussa päättynyt Koronakevät-keruu osoitti, miten monella tavalla korona muutti arkea ja että ihmisten kokemukset kriisin keskellä eroavat toisistaan.

Kesällä rajoituksia purettiin ja syksyllä jaksettiin vielä varoa siinä toivossa, että virus pian kukistuisi. Alkuvuoden aikana on käynyt selväksi, ettei paluu normaaliin ole vielä näkyvissä. Meillä on edessämme uusi koronakevät. Kerro, miltä pandemian jatkuminen tuntuu!

Kirjoita omin sanoin


Voit kirjoittaa esimerkiksi siitä, miten suhtautumisesi koronaan on muuttunut vuoden aikana. Miten suhtaudut rajoituksiin, turvatoimiin ja rokotteisiin? Kerro, oletko sinä tai joku lähipiirissäsi sairastunut koronaan. Kuvaile ristiriitoja, joita erilainen suhtautuminen koronaan on herättänyt lähipiirissäsi, ystävien kesken tai työpaikalla. Onko koronaa mielestäsi vähätelty tai liioiteltu?

Kerro myös korona-ajan positiivista muutoksista elämääsi. Mitkä asiat ovat auttaneet jaksamaan? Mikä on tuntunut raskaimmalta? Jos pidät ajatuksistasi päiväkirjaa, lähetä se meille keruun päätyttyä.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää Koko vuosi koronaa -keruun 12.3.–15.10.2021. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Keruun tuloksista kerrotaan syksyllä 2021. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.