Laura hieroo ja liikuttaa- uusi yrittäjä Sauvossa

0
Laura Parkkunen on tyytyväinen avausviikon varauksiin ja toivoo liikehuoneistoon lisää yrittäjyyttä. – Tähän mahtuisi hyvin esimerkiksi käsi- tai jalkahoitaja, fysioterapeutti tai parturi-kampaaja.

SAUVO

– Tämän lähemmäs en enää pääse Sauvon keskipistettä, tokaisee koulutettu hieroja Laura Parkkunen uusista toimitiloistaan Timperintien liikekeskuksessa.

Parkkunen on alun perin sauvolaisia, mutta ehtinyt asustaa muun muassa Yhdysvalloissa, jossa opiskeli kansalaisopistossa anatomiaa ja fysiologiaa.

– Liikunta on ollut lapsesta asti iso osa elämääni, ja ohjasin jo yläasteikäisenä telinevoimisteluryhmiä Sauvossa ja Turussa. Nyt olen useamman vuoden vetänyt Sauvon Sykkeen kautta aktiivisesti lasten liikuntaryhmiä Sauvossa.

Reilu vuosi sitten Parkkunen palkittiin Sauvon vuoden seuratyöntekijänä juuri lasten kanssa tekemästään työstä. Liikunta-alan osaaminen on laaja, sillä hän on kouluttautunut myös uimaopettajaksi, hengenpelastajaksi ja vauva- ja perheuinnin ohjaajaksi.

– Olen tehnyt uintialan töitä nyt jo useamman vuoden ajan ja jatkan niitä edelleen. Sauvo on pieni paikka, joten hierojan työllä en saa täällä täyttä päivää. Tarkoitus on tehdä hierontaa päiväsaikaan ja illalla liikunnanohjauksia.

Kevytyrittäjänä liikenteeseen


Parkkunen on toiminut muutaman vuoden kevytyrittäjänä, jolloin toiminimeä ei vielä tarvita, ja laskutus on yksinkertaisempaa. Sen vuoksi alkuinvestoinnit hieman jännittivät, mutta avajaispäivän varaukset antoivat osviittaa palvelun tarpeellisuudesta.

– Avajaispäivänä tehtiin netin kautta hyvin varauksia, joten pitää nyt vaan toivoa parasta ja luottaa, että homma toimii. Tästä on kuitenkin hyvät yhteydet, vilkasliikenteinen Sauvon-Kemiöntie on aivan vieressä, ja ihmiset käyvät nurkan takana kaupoilla ja syömässä. Ikkunateippauksetkin ovat tulossa, jotta tielle näkyy varmasti.

– Lisäksi uskon, että koronan tuoma etätyöskentely lisää hieronnan tarvetta. Kotona työpisteen ergonomia ei välttämättä ole se paras mahdollinen.

Osa toimitilasta jää vielä vapaaksi.

– Tähän mahtuisi hyvin vielä joku kanssani jakamaan toimitiloja, kuten esimerkiksi käsi- tai jalkahoitaja, fysioterapeutti tai parturi-kampaaja.

Parkkunen ei toistaiseksi kaavaile nettisivuja. Hän panostaa sosiaalisen median kanaviinsa.

– Pelaan jalkapalloa Peimarin naisten joukkueessa ja tein urheiluhierojaharjoittelun Peimari United ry:lle. Pyrin tuomaan toimintaani esille muun muassa sillä suunnalla.

Tulevaisuudessa Parkkunen aikoo kouluttaa itseään lisää.

– Tässä vaiheessa en lähde hakemaan monivuotista koulutusta, vaan koulutan itseäni kurssimuotoisesti. Yrittäminen on nyt tarkoitus saada ensin aluilleen. Haaveenani on kuitenkin liikunnanohjaajan koulutus ja se, että muutamien vuosien päästä yritykselläni voisi olla toimipiste myös Turussa.