
Tutuin luonnonväriaineista on todennäköisesti sipulinkuoret. Sipulinkuorella saa munista värjättyä vaalean rusehtavan, hiukan samanvärisen kuin ruskeat kananmunat ovat luonnostaan. Punasipulin kuorilla saa aikaan hiukan tummemman sävyistä ruskeaa.
Kun pakastemustikoita laittaa munien kanssa kiehumaan samaan veteen, tulee munista kauniin sinertävän violetteja. Kirkkaan keltaisen lopputuloksen saa puolestaan tehtyä jauhetulla kurkumalla, jota ripotellaan keitinliemeen ruokalusikallinen tai pari. Mausteliemen kannattaa antaa kiehua parin minuutin ajan ennen munien lisäämistä, jotta mauste on kunnolla lionnut veteen.
Värjäämisessä voi kokeilla myös esimerkiksi punakaalia tai persiljaa, joilla saa sinertävän ja turkoosin lopputuloksen. Jos värikkäämpiä sävyjä kaipaa, voi keitinliemeen lisätä myös elintarvikeväriä.