Näkö Kerttu avasi Paimiossa

0
Minna Lausti ja silmälääkäri Timo Haapala aloittivat yrittäjinä Näkö Kertussa.

PAIMIO

Monelle tuttu silmälasiyrittäjä on palannut Paimioon ja pyörittää nyt silmälasiliikettä Vistantiellä – paikassa jossa on ollut jokin silmälasiliike jo ainakin kolmenkymmenen vuoden ajan.

Näkö Kerttu avasi ovensa pari viikkoa sitten, 22.2. Minna Lausti on aiemmin pyörittänyt samassa paikassa Silmälasi Kerttu -nimistä yritystä 2013–2017.

– Vuonna 2017 myin yritykseni Silmäasemalle sote-uudistuksen pelossa, Lausti kertoo.

Välillä Lausti ehti olla muualla töissä, mutta kun Silmäasema luopui Paimion tilastaan vuoden vaihteessa, tarttui hän heti toimeen.

– Se kävi tosi äkkiä. Nyt täällä on tehty kaikkialla remonttia, on maalattu ja optikkohuone on laitettu kokonaan uusiksi, Lausti kertoo.

Laustin kanssa yrittäjäksi lähti paikassa silmälääkärinä jo vuosia toiminut silmälääkäri Timo Haapala, joka omistaa yrityksestä nyt 20 prosenttia.

 

Persoonallisia kehyksiä

Lausti kertoo, että on toiminut silmälasialalla jo 37 vuotta. Hän on aina halunnut tarjota asiakkailleen persoonallisia ja erilaisia kehyksiä, joita ei ketjuliikkeistä ole saatavilla.

– Yleensä olen itse kierrellyt messuilla ja tilannut laseja suoraan eri maista. Nyt korona-aikaan messuja ei tietysti ole ollut, Lausti kertoo.

Lausti haluaa, että silmälasit sopivat kantajalleen, eikä jokaisella vastaantulijalla ole samanlaisia.

– Joskus olen tehnyt jopa niin, että kun olen myynyt yhdet lasit, en ole suostunut myymään enää samanlaisia muille, hän naurahtaa.

Hän kertoo, että tällä hetkellä silmälasimuodissa näkyy, että pyöreät muodot ovat siirtymässä enemmän neliskanttisiin ja jopa monikulmaisiin laseihin. Muodin sijaan Lausti kuitenkin haluaa löytää asiakkailleen kunkin persoonaan parhaiten sopivat lasit.

– Ajattomat lasit, jotka kaunistavat ja korostavat ihmisen persoonaa, hän kuvaa.

 

Katse kaukaisuuteen

Vuosien varrella työssään Lausti on huomannut, että lisääntynyt tietokonetyöskentely on lisännyt myös näköongelmia.

– Ja nyt etätyöt ja opiskelu ovat lisänneet niitä entisestään.

Hän neuvoo tietokoneella työskenteleviä katsomaan aika ajoin kaukaisuuteen.

– Ihmissilmää ei ole edes luotu katsomaan lähelle. Niinpä kymmenen minuutin välein kannattaa nostaa katse tietokoneelta ja katsoa muutama sekunti kaukaisuuteen, hän sanoo.

Kaarinassa asuva Lausti kertoo olevansa innoissaan aloittaessaan jälleen yrittäjänä Paimiossa.

– Olen itse kotoisin Paimiosta. Täällä on myös jo paljon tuttuja asiakkaita, hän sanoo.