Paikallisesti tartunnat kurissa, alueellisesti näin ei ole

0

PAIMIO,SAUVO

Paimioon kirjattiin maanantaina jälleen yksi uusi vahvistettu koronatartunta, eli tartuntojen kokonaismäärä on nyt 158. Kaarinaan kirjattiin niinikään yksi uusi tartunta ja Sauvossa alkoi tämäkin viikko ilman todettuja tartuntoja.

Koko maahan kirjattiin maanantaina 459 uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan maassa on nyt raportoitu yhteensä 62 522 tartuntatapausta.

Maanantaina kirjatuista tapauksista 51 todettiin Varsinais-Suomessa. Eniten tartuntoja eli 36 todettiin Turussa. Kemiönsaareen merkittiin neljä tartuntaa ja sitten satunnaisia tartuntoja yksittäisiin kuntiin.

Koronataudin kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 192, kun koko maassa ilmaantuvuus on 147 tapausta 100 000 asukasta kohden. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuusluku on nyt 300.

Ravintolat, kahvilat menivät kiinni


Eduskunta hyväksyi viime viikolla lain, joka sulki ravintolat ja kahvilat maanantaista alkaen kolmeksi viikoksi. Sulku astui voimaan pääosassa maata, paitsi itäisessä osassa, jossa pandemia ei ole levinnyt.

Ravintolat saavat jatkaa ulosmyyntiä ja näin toimivat useimmat myös paikallisesti.

Osa koululaisista palasi lähiopetukseen


Paimion ja Sauvon peruskouluissa perusopetuksen luokat 4-6 palasivat maanantaina lähiopetukseen eli paikallinen etäopetusjärjestely purettiin. Paikallisen koronatilanteen vuoksi helmikuun puolessa välissä tehty päätös etäopetusjärjestelyistä luokille 4 – 9 siis päättyi, mutta vuosiluokat vuosiluokat 7 – 9 jatkavat etäopetuksessa 28.3 asti AVI:n määräyksestä. Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee kaikkia Varsinais-Suomen peruskoulujen vuosiluokkia 7-9.

Ylemmillä vuosiluokilla poikkeuksena ovat erityisen tuen oppilaat, joille opetus järjestetään edelleen lähiopetuksena.

Paimiossa rokotettuja on nyt 9,4 % väestöstä, Sauvossa 11,5 %. Kuntalaisia rokotettiin viime viikolla yli kolmesataa.

Kaarinassa rokotettuja on nyt 8,8 % väestöstä eli lähes 3000 henkeä.