Paimion opistolla pidettiin 1.3. etäluento keskaikaisesta ruuasta. Opiston keskiaikaisen ruuan kokkauskurssi siirtyy puolestaan myöhempään kevääseen tai syksyyn.

Maaliskuussa Paimion opistolla ei järjestetä lainkaan lähiopetusta.

Opiston suunnittelija Laura Lankinen kertoo, että suurin osa kursseista joko peruuntuu kokonaan tai siirtyy etäopetukseen. Yksittäisiä, myöhemmin alkavia kursseja saatetaan järjestää lähiopetuksena vielä myöhempänä keväänä riippuen koronatilanteesta.

– Kaikki kevään kädentaito- ja taitoaineiden kurssit peruuntuvat. Osa kursseista siirtyy etäopetukseen ja kielten kurssit ovat alkaneetkin jo etänä. Myös liikuntakurssit alkavat pääosin etäopetuksena.

Kotitalouskursseja saatetaan vielä myöhempänä ajankohtana pystyä aloittamaan erikoisjärjestelyin, samoin kuin joitain muitakin yksittäisiä kursseja.

– Esimerkiksi ikkunan kunnostuskurssi toteutetaan todennäköisesti luentotyyppisenä etäopetuksena, jossa annetaan vinkkejä ja inspiraatiota kunnostukseen kotona, Lankinen kertoo.

Ajankohtaiset tiedot opiston kursseista päivitetään opiston nettisivuille tämän ja ensi viikon aikana. Kunkin kurssin osallistujille ilmoitetaan kurssimuutoksista sähköpostitse.