Paimion yläkoulu ja lukio palaavat lähiopetukseen, mutta harrastustoiminnan sulut jatkuvat

0

Paimiossa palataan lähiopetukseen pääsiäisen jälkeen tiistaina 6.4. alkaen.

Maakunnallinen koronaryhmä suositteli tiistaina etäopetuksen jatkamista Varsinais-Suomessa myös pääsiäisen jälkeen, mutta päätöksenteko tapahtuu kuntakohtaisesti. Paimiossa tilanne on rauhallinen, joten kaupungin pandemiajohtoryhmä päätti tiistai-iltapäivällä lähiopetukseen palaamisesta. Erityisiä perusteita etäopetuksen jatkamiselle peruskoulussa ja lukiossa pääsiäisen jälkeen ei sen mukaan toistaiseksi ole.

Harrastustoiminnan, kirjaston ja uimahallin toimintaan ei ole tulossa muutoksia. Kaupungintalon palvelupiste avataan tiistaina 6.4.

Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä päätti tiistain kokouksessaan jatkaa kaikkia voimassa olevia suosituksia pääsiäisen jälkeisen viikon ajan, sunnuntaihin 11.4. asti.

Lähiopetukseen palaamisessa huomioitiin se, että Paimiossa yläkoulu ja lukio ovat olleet yhtäjaksoisesti etäopetuksessa jo pitkään. Vaikean paikallisen koronatilanteen johdosta etäopetukseen siirryttiin Paimiossa ja Sauvossa jo 17. helmikuuta alkaen, kun laajempi koko maakuntaa koskeva etäopetus alkoi Aluehallintoviraston päätöksellä Varsinais-Suomen kunnissa vasta 8. maaliskuuta.

– Pitkittyneestä etäopetusjaksosta aiheutuvat haitat puoltavat koululaisten ja opiskelijoiden palaamista lähiopetukseen, kun paikallinen epidemiatilanne antaa siihen mahdollisuuden, sanotaan kaupungin tiedotteessa.

Paimiossa perusopetuksen vuosiluokkien 7–9:n oppilaat ja Paimion lukio palaavat siis pulpetteihin yli kuusi viikkoa kestäneiden poikkeusjärjestelyjen jälkeen.

Harrastustoiminta

Harrastustoiminnassa noudatetaan pääsiäisen jälkeen samoja linjauksia kuin on noudatettu 29.3.2021 alkaen. Linjaukset ovat voimassa ainakin 11.4.2021 asti.

Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattu harrastustoiminta siis jatkuu. Muun harrastustoiminnan osalta noudatetaan edelleen linjauksia, jotka on kerrottu 23.3.2021 julkaistussa uutisessa.

Uimahalli

Uimahalli Solina palvelee vain vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa sekä em. lasten varhaiskasvatus- ja koulutoiminnan yhteydessä.

Pandemiajohtoryhmässä keskusteltiin mahdollisuuksista vuokrata uimahallia yksityiskäyttöön, mutta tätä ei tässä tilanteessa todettu mahdolliseksi.

Kaupunki seuraa tällä viikolla Aluehallintoviraston päätöksiä, jotka saattavat rajoittaa myös yksityisten liikuntatilojen käyttöä.

Kirjasto

Kirjasto palvelee rajoitetusti, kaupungintalon palvelupiste avataan 6.4.

Paimion kirjasto palvelee asiakkaitaan myös pääsiäisen jälkeen rajoitetusti samoin take away -periaattein. Kirjastoon otetaan vain yksi asiakas kerrallaan. Asiakkaat voivat noutaa varauksia tai etukäteen tilattua aineistoa sekä palauttaa lainoja.

Lainoja voi uusia puhelimitse, sähköpostilla tai verkkokirjastossa. Kirjasto tarjoaa myös kirjakassipalvelua.

Maksuja voi maksaa ainoastaan verkkokirjastossa verkkomaksuna.