Paimiosalissa aplodeerattiin uudelle ruokahuolto- ja siivouspalvelusopimukselle-toimittaja ISS Palvelut Oy

0
Paimion kaupungin, terveyskeskus-kuntayhtymän ja ISS Palvelut Oy:n väkeä torstaisen allekirjoitustilaisuuden jälkitunnelmissa.

PAIMIO

Sanat ”tyytyväinen” ja ”onnistunut” kaikuivat Paimion kaupungintalon Paimiosalissa useaan otteeseen eilen torstaina aamupäivällä. Käsiäkin taputettiin kertaalleen.

Meneillään oli ruokahuolto- ja siivouspalveluita koskevan sopimuksen allekirjoitustilaisuus. Tyytyväisyyttään sopimukseen hehkuttivat palvelun tilaajat Paimion kaupunki ja Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä sekä tuleva palveluntuottaja – viisivuotiseen sopimukseen johtaneen ison kilpailutuksen voittanut ISS Palvelut Oy.

Luvassa

miljoonasäästöt– Vuonna 2016 raiteille nostettu juna on edennyt asemalle, totesi Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki miltei runollisesti kertoessaan kuinka Paimio päätti jo viisi vuotta sitten ulkoistaa ruokahuolto- ja siivouspalvelunsa.

Tuolloin palveluntuottajaksi valittiin Arkea, ja säästöjä alkoi heti syntyä. Ei kuitenkaan aivan niin paljon kuin kaupunki toivoi. Jatkossa, kun ISS:n on toimijana, alkavat saavutettavat säästöt luultavasti lähennellä jo maksimia.

– Nyt solmittava sopimus on Paimiolle vuosittain yli miljoona euroa edullisempi kuin kesällä päättyvä Arkea-sopimus, kertoi Jussinmäki sopimusten allekirjoittamisen yhteydessä.

Eli taitavasti kilpailutettu.

Jokainen säästetty euro on talousvaikeuksissa pitkään riutuneelle Paimiolle tärkeä.

Mutta kuinka noin mittavat lisäsäästöt ovat ylipäätään mahdollisia, kun kilpailutuksen laatukriteerit olivat kuitenkin varsin korkeita?

Kysymykseen vastasi ISS Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Jukka Jäämaa .

– Nämä palvelut ovat ydinosaamistamme. Meillä on laaja kokemus tästä tekemisestä. Olemme hieroneet prosessit kuntoon ja tiedämme mitä teemme, hän sanoi.

FAKTAPaimion kaupunginvaltuusto ilmaisi vuonna 2016 tahtonsa ruokahuolto- ja siivouspalvelujen ulkoistamiseen ja valitsi Arkea Oy:n kyseisten palvelujen tuottajaksi.

Ulkoistaminen toteutui liikkeenluovutuksella siten, että kaupungin ja kuntayhtymän työntekijät siirtyivät Arkean palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Kesällä 2020 Paimion kaupunginvaltuusto päätti, ettei Arkea-optiota käytetä, vaan että haetaan kilpailuttamisella vieläkin edullisempaa ratkaisua.

Paimion teknisen lautakunnan tehtäväksi jäi toteuttaa kilpailutus ja valita kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous.

Määräaikaan mennessä saapui kolme tarjousta.

Lautakunta päätyi valitsemaan palveluntuottajaksi ISS Palvelut Oy:n.