Paimiossa aloitettiin jo yli 70-vuotiaiden rokotukset – tällä hetkellä kaikki ajat täynnä

0

Paimiossa aloitettiin tänään yli 70-vuotiaiden joukkorokotukset BionTechPfizerin rokotteiden ennakoitua paremman saatavuuden vuoksi. Rokotusaikataulua nopeutettiin ja kuutisenkymmentä aikaa avattiin 70 vuotta täyttäneille jo tänä aamuna. Ajat täyttyivät saman tien, joten tälle viikolle ei enää ole aikoja varattavissa.

Yli  70 vuotta täyttäneille paimiolaisille ja sauvolaisille lähetetään tänään tekstiviesti rokotusaikojen avautumisesta. Ensi viikon rokotusajat 70 vuotta täyttäneille ovat varattavissa torstaina 25.3.2021 klo 8:00.

Rokotusaikoja varataan siis joko puhelimitse numerosta 02 4746400 klo 8-15.30 tai sähköisesti osoitteesta https://paimio.terveytesi.fi.

Paimion-Sauvon terveyskeskuksessa AstraZenecan koronarokotteen käytön tilapäinen katkos ei aiheuttanut rokotusaikojen peruuntumisia, sillä tätä rokotetta ei alueelle tällä viikolla edes toimitettu.

Terveyskeskus kuitenkin tiedotti siitä, että Astra Zenecan koronarokotteen jo saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

16–69-vuotiaiden THL:n mukaiseen riskiryhmään 1 kuuluvien rokotuksien jatkumisesta tiedotetaan myöhemmin.