Sauvoon yksi uusi tartunta, seudun tilanne rauhallinen

0

PAIMIO,SAUVO

Sauvoon kirjattiin torstaina yksi uusi tartunta, joten siellä tartuntojen kokonaismäärä on nyt 21. Paimioon Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei raportoinut torstaina uusia tartuntoja, eli Paimiossa on kaikkiaan epidemian alusta kirjattu 158 tartuntaa.

Koko maassa on todettu 64 609 koronavirustartuntaa.

Torstaina oli jälleen synkeä päivä, kun uusia tapauksia todettiin 720. Maakunnassa kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt 212 ja uusia tapauksia kirjattiin torstaina 83. Niistä 56 todettiin Turussa. Kaarinaan tartuntoja merkittiin kahdeksan.

Rokotusten osalta Sauvossa on tilanne se, että 12,7 prosenttia kuntalaisista on saanut ensimmäisen rokotteen. Paimiossa vastaava luku on 11,0% ja Kaarinassa 9,9%.

Rokotuksissa on se tilanne, että ajanvaraus 75-79-vuotiaiden koronarokotuksiin on auennut. Ajan voi varata sähköisesti osoitteessa https://paimio.terveytesi.fi tai puhelimitse 02 4746400 arkisin klo 8 -15.30.

Paimiossa tiukat rajoitustoimet ovat selvästi tehonneet. Korkeimmillaan ilmaantuvuusluku oli yli 700, mutta nyt lukema on selvästi alle koko maakunnan lukeman eli 119. Paimion pandemiatyöryhmä painotti tällä viikolla, että voimassa olevia rajoituksia on kuitenkin vastuullisesti noudatettava, etteivät tartuntamäärät lähde uudelleen kasvamaan.

Kaupungin pandemiatyöryhmässä päätettiin muutoksista peruskoulujen 4.-5. luokkien maskisuositusten osalta. Maakunnallisissa suosituksissa todetaan, että peruskoulun 4.-5. luokkien oppilaiden suositellaan käyttävän maskia paikallisen epidemiologisen tilanteen niin edellyttäessä. Kouluista jaetaan maskeja edelleen maksutta myös 4.-5. luokkien oppilaille, jotka käyttävät maskeja koulupäivän aikana.

Ensi viikolla alkaviin ylioppilaskirjoituksiin voi Paimion lukiossa osallistua erityisjärjestelyin myös oireettoman koronakaranteeniin määrätyt kokelaat. Erityisjärjestelyihin voi osallistua lukion ja tartuntatautivastaavan yhteistyöllä. Käytännössä Paimion lukio mahdollistaa kerrallaan enintään kolmen kokelaan ylioppilaskirjoituksiin osallistumisen erillistilassa. Edellytyksenä oireettomille altistuneille ja koronakaranteeniin määrätyille on negatiivinen koronatestitulos, joka varmistetaan ylioppilaskirjoituspäivän aamuna terveydenhuollon toimesta.