Tara Azizi on Paimion Autopesulan tuore yrittäjä

0

PAIMIO

Tara Azizi on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo moneen. 22-vuotias Iranin kurdilainen Azizi muutti vuonna 2008 Suomeen, jossa on käynyt koulunsa ja suorittanut vuonna 2019 Turun ammatti-instituutissa lääkealan perustutkinnon. Hän on työskennellyt muun muassa apteekissa ja toiminut iranin, persian, kurdin ja afgaanin kielten tulkkina. Hän on toiminut myös Turun nuorisovaltuuston jäsenenä. Päivätöissä Azizi käy Turun työväenopistossa vahtimestarina.

– Minulla on kuitenkin ihan aina ollut mielessä yrittäjyys, Azizi sanoo.

Azizin haave toteutui muutama viikko sitten, kun hänen perustamansa Paimion Autopesula avasi ovensa 1.3.

– Koska olen tyttö, joku saattaa ajattella, että perustaisin kampaamon tai vastaavan, mutta jo alun perin tiesin, että haluan perustaa jotain erityistä, jotain jolle on oikeasti tarvetta, hän kertoo.

 

Suurempi tila jo suunnitteilla

Kun Azizi oli päättänyt yrittäjäksi ryhtymisestä, hän alkoi etsiä eri aloja ja paikkoja ja miettiä, missä olisi tarvetta minkäkin alan yritykselle. Hän itse asuu Liedossa, mutta huomasi, että Paimiosta puuttui sellainen autopesula, jossa autot pestään käsin.

– Kun idea alkoi kypsyä, aloin selvittää tietoa autopesuloiden toiminnasta sekä yrittäjyydestä ja etsiä sopivia tiloja, hän kertoo.

Azizi kertoo, että autopesulan ideoinnissa ja perustamisessa hän sai myös paljon apua isältään, joka auttoi sekä paikan etsinnässä että muissa asioissa.

– Hän on ollut todella suuri tuki minulle, Azizi kiittelee.

Sopiva liiketila autopesulalle löytyi Paimion Tehdastien varrelta.

– Tämä on kylläkin vain väliaikainen tila. Nykyisen liikkeen vastapäätä on punainen rakennus, jota ollaan purkamassa. Sen tilalle rakennamme uuden isomman tilan, joka avataan vuoden lopulla. Siihen tulee erillinen pesulatila, toimisto ja myös rengasvarasto, jossa voidaan säilyttää asiakkaiden vaihdettuja renkaita, Azizi kertoo.

 

Hyvä vastaanotto

Paimion Autopesulassa on nyt töissä kaksi työntekijää, jotka hoitavat autojen pesut ja renkaiden vaihdot. Azizi kertoo, että tulevaisuudessa on tarkoitus laajentua ja palkata mahdollisesti myös lisää ihmisiä.

Itse Azizi hoitaa yrityksen ajanvarauksen ja asiakaspalvelun sekä nettisivujen päivitykset.

– Käyn arkisin töissä Turun työväenopistolla vahtimestarina, mutta lauantaisin olen aina Paimiossa, hän kertoo.

Azizi kertoo, että ensimmäiset viikot ovat lähteneet Paimiossa hyvin käyntiin.

– Jo heti ensimmäisenä päivänä tuli 5–6 autoa ja positiivista palautetta on tullut paljon. Aluksi tietysti stressasi ja jännitti, mutta kaikki meni onneksi hyvin. Minulle kaikkein tärkeintä on, että asiakaspalvelu on parasta ja työhön ollaan tyytyväisiä ja kaikki lähtevät täältä hyvällä mielellä ja hymy huulilla, Azizi sanoo.