Tartunnat vähäisiä, mutta uhka jatkuu

0
Hygieniasuositukset ja etäisyyksien pitäminen ovat edelleen pääkeinoja koronatartuntojen hillitsemisessä.

PAIMIO,SAUVO

Paimioon kirjattiin maanantaina THL:n luvuissa yksi uusi koronatartunta. Sauvoon ei tartuntoja tullut. Koko maan osalta maanantain luvut olivat alhaisemmat kuin hetkeen, sillä maahan kirjattiin maanantaina 430 uutta koronavirustartuntaa.

Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja kirjattiin maanantaina 45. Turussa tartunnoista oli 31 ja Kaarinassa seitsemän. Loput olivat yksittäisiä.

Maakunnassa on nyt todettu kaikkiaan 7 347 tartuntaa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on 260.

Paimiossa tartuntojen kokonaismäärä on 166 ja Sauvossa luku on edelleen 26. Viime viikolla Paimioon merkittiin neljä uutta tartuntaa, Sauvoon kolme. Kaarinassa koronatartuntojen kokonaismäärä on nyt 461. Kaarinassa viime viikko oli huolestuttava, sillä uusia tartuntoja sinne kirjautui peräti 54.

Yhteensä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tartuntoja on nyt todettu epidemian alusta alkaen 74 073. Taudin ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon aikana on 170 tapausta 100 000 henkilöä kohden.

Tartuntoja todetaan yhä eniten nuorten aikuisten keskuudessa. Viimeisen kahden viikon aikana todetuista reilusta 9400 koronatartunnasta noin 2 000 on todettu 20–29-vuotiailla.

Pari altistumista

Paimiossa oli kuukauden verran rauhallinen tilanne, mutta perjantaina tiedotettiin, että Jokelan koulussa sekä koulun iltapäiväkerhossa ja koulukuljetuksessa todettiin viime laajahko koronavirusaltistuminen. Altistuminen koski yhteensä 33 henkilöä, ja terveysviranomaiset ovat viikonlopun kuluessa tavoittaneet altistuneet ja asettaneet heidät karanteeniin.

Jokelassa altistuneet koululaiset ovat etäopetuksessa. Muu opetus ja iltapäiväkerho toimivat normaalisti.

Lauantaina julkistettiin tieto myös pienestä ryhmäaltistumisesta Nappulakaaren päiväkodissa.