Tyksissä jo yhdeksän koronapotilasta

0

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve kasvaa. Tyksin viestinnästä kerrotaan, että sairaalassa on tällä hetkellä yhdeksän potilasta hoidossa koronavirustartunnan vuoksi. Näistä neljä on tullut sairaalaan viimeisten kahden vuorokauden aikana.

– Tilanne on huolestuttava ja tuoreet luvut ovat selkeä mittari siitä, että epidemiatilanne on pahenemassa. Sairaalahoidon tarve kasvaa. Nyt on syytä ottaa lisää toimenpiteitä käyttöön pysäyttämään epidemian leviämistä, sanoo Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila .

Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden kasvaa yhä. Viimeisen 14 vuorokauden aikana se on 169. Positiivisten osuus viime viikon testatuista on noussut noin 5 prosenttiin.

Varsinais-Suomessa on varmistettu 55 koronan muuntovirustapausta. Näistä suurin osa, 53 tapausta, on niin sanottua brittivarianttia ja kaksi tapausta on Etelä-Afrikan varianttia.