Vältä tarpeetonta reissaamista ja kaikkia mahdollisia kontakteja

0
Koronatestausta. Kuva: Riitta Salmi.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti tänään torstaina ylimääräisen kokouksen ja täsmensi edelleen suosituksia, joilla koronan leviämistä yritetään suitsia. Kaikkia tarpeettomia kontakteja on vältettävä.

– Jokaisen meistä on syytä pysähtyä miettimään, mitkä arjen kontakteista voisi vielä jättää pois. Meillä kaikilla on varmasti vielä karsinnan varaa kontakteissa liittyen työhön, asiointiin ja sosiaalisiin kohtaamisiin niin ikävältä kuin tämä nyt tuntuukin, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä .

Koronakoordinaatioryhmä antoi uuden suosituksen, että kaikkea tarpeetonta matkustamista tulee välttää. Tämäkin liittyy siihen, että kontaktien määrä kaikissa mahdollisissa tilanteissa saadaan minimiin.

Täsmennyksiä suosituksiin

Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastaminen ryhmässä on edelleen sallittua, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet eivät ole sallittuja.

Nuorisotilat voidaan edelleen pitää auki edellyttäen, että huolehditaan koronaturvallisista järjestelyistä.

Tiloissa sallittava henkilömäärä voidaan harkita paikallisesti tilojen koon ja muiden olosuhteiden mukaan.

Korkeakoulut jatkavat etäopetuksessa aiemman käytännön mukaisesti. Aivan välttämätön opetus voidaan toteuttaa lähiopetuksena, jossa sallitaan enintään kuuden henkilön ryhmäkoko. Koetilanteet on järjestettävä koronaturvallisesti, näitä koskien ei anneta erikseen suositusta enimmäishenkilömäärästä.

Kirjastojen toiminta voi jatkua, jos turvavälit ja muut koronatoimet toteutuvat.

Aluehallintovirasto tiedottaa vielä tänään iltapäivällä mahdollisista muista linjauksista.

Kaikki koronasuositukset ovat voimassa 28.3.2021 saakka.