Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat ensi keskiviikkoon saakka

0
Viime viikon tiistaina 64 kirjoittajaa osallistui äidinkielen lukutaidon kokeeseen Paimion lukiossa.

PAIMIO

Ylioppilaskirjoitusten viimeinen kirjoituspäivä on ensi viikon keskiviikkona.

Paimion lukion rehtori Olli-Pekka Lehtonen kertoo, että Paimiossa kirjoitukset ovat menneet hyvin.

– Kaikki kokeet ovat alkaneet sekä päättyneet ajallaan. Karanteenitilassa on myös ollut kirjoittaja kolmena eri tutkintopäivänä, eli hienoa, että olemme voineet olla omalta osaltamme avuksi siinä, että abiturienttimme voivat valmistua ajallaan.

Paimion lukiossa kirjoittajia kevään tutkintokerralla on kaikkiaan 108 kokelasta, joista 16 on aiemmin kirjoittaneita arvosanojen korottajia. Muut kirjoittajat ovat nyt keväällä valmistuvia abiturientteja tai tutkinnon hajauttajia. Lukion toisen vuosikurssin opiskelijoista kirjoitusurakkansa aloitti kevään kirjoituksissa 22 opiskelijaa, eli he hajauttavat kirjoituksensa kolmeen eri tutkintokertaan.

Rehtori kertoo, että aiemmin kirjoittaneita, arvosanojen korottajia on aikaisempaa enemmän.

– Korottajien määrä on koko ajan lisääntymässä korkeakoulujen pääsykoeperusteiden muututtua todistusvalintaa suosivaksi, hän kertoo.

Paimio esillä kokeessa

Paimion parantola tuli tutuksi valtakunnallisesti, kun tiistaina 23 000 kokelasta osallistui englannin pitkän oppimäärän kokeeseen. Kokeessa tehtävänumero 17 käsitteli Paimion parantolaa ja tehtävänä kokelaiden oli lisätä puuttuvia englannin sanoja parantolaa käsittelevän tekstin joukkoon.

Koe löytyy kokonaisuudessaan Ylen Abitreenit-sivustolta.

Toisen asteen yhteishaku jatkuu 7.4. saakka. Hakuaikaa pidennettin koronarajoitusten ja etäopetuksen takia.

Etäopetus jatkuu

Lukiolaisten ja yläkoululaisten etäopetus jatkuu Paimiossa pääsiäisen saakka.

Lasten ohjattu harrastustoiminta vapautuu 29.3. alkaen ja maanantaista lähtien ohjattu harrastustoiminta on mahdollista 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille.

Poikkeusvuoden abeilla on raskasta

Paimion lukion abiturientti Kasperi Kaukonen kertoo, että poikkeusvuoden abina ei ole helppoa.

– Poikkeusvuoden abina oleminen on ollut henkilökohtaisesti erittäin raskasta. Lukuvuoden alku sujui lähes normaalioloissa, mutta mitä lähemmäs kirjoituksia olemme menneet, sitä huonommaksi tilanne on muuttunut. Samalla, kun koronadenialistit riehuvat Helsingissä, olen kirjoitusten takia ollut yli kuukauden omaehtoisessa karanteenissa yksin perheen mökillä. Perhettä, ystäviä ja tyttöystävääni olen viimeksi nähnyt yli puolitoista kuukautta sitten, hän kertoo.

Itse kirjoitukset ovat hänellä menneet hyvin, eikä koetilanteessa ole jännittänyt.

– Kokemusta kirjoittamisesta oli jo syksyltä. Äidinkielen ja englannin kokeet ovat tuntuneet helpoilta, hän sanoo.

Koronan ja kirjoitusten kanssa jaksamisessa on Kaukosella kuitenkin ollut tekemistä.
Koronan ja kirjoitusten kanssa jaksamisessa on Kaukosella kuitenkin ollut tekemistä. Hän kertoo ajautuneensa uupuneeksi pariinkin kertaan.
– Hyvää apua jaksamiseen olen saanut lukiomme opiskelijahuollolta, ja suosittelen sen hyödyntämistä matalalla kynnyksellä muillekin. Jos jotain positiivista pitäisi löytää, niin ainakin jää abivuosi mieleen, hän toteaa.

Myös toisen Paimion lukion abiturientin, Kristian Nipalan kirjoitukset ovat lähteneet käyntiin hyvin.

– Äidinkielessä oli ainakin mukavia aineistoja ja aiheita, hän kertoo.

– Poikkeusvuoden abina oleminen ei tunnu mitenkään ihmeelliseltä, mutta olisihan se kivaa jos kaikki olisi vain normaalisti. Abivuoden ylimääräisten aktiviteettien peruutuminen on kyllä aika kurjaa, mutta saatiinpahan ainakin enemmän aikaa lukea kokeisiin, hän sanoo.