Koronatartunnat selvässä laskussa

0
Tartunnat ovat laskussa ja rokotusluvut kasvussa.

PAIMIO, SAUVO, KAARINA

Paimiossa ja Sauvossa ei kummassakaan raportoitu torstaina uusia koronatartuntoja.

Koronatartunnat ovat nyt selvästi laskussa ja Paimiossa uusia koronatartuntoja on viimeisen viikon ajalta raportoitu yhteensä viisi kappaletta. Sauvossa uusia tartuntoja on kirjattu huhtikuun ajalta yksi. Paimion kokonaistartuntaluku on näin ollen 178, Sauvossa 30.

Kaarinassa uusia koronatartuntoja raportoitiin torstaina neljä. Myös Kaarinassa uusia tartuntoja on ollut selvästi vähemmän kuin maaliskuussa.

Tartunnat ovat olleet laskussa koko maassa ja uusia koronatartuntoja kirjattiin torstaina koko maassa 426.

Koululaiset lähiopetuksessa


Paimiossa ja Sauvossa yläkoululaiset sekä Paimion lukiolaiset palasivat lähiopetukseen heti pääsiäisen jälkeen tiistaina, 6.4. Muualla maakunnassa etäopetus yläkoululaisilla ja lukiolaisilla jatkuu vielä tämän viikon.

Pääosin koronarajoitukset jatkuvat vielä ainakin ensi maanantaihin, ja osin 18.4. saakka. Kirjastot molemmissa kunnissa palvelevat edelleen rajoitetusti, kirjakassipalvelun turvin. Paimiossa kaupungintalon palvelupiste on auennut normaalisti pääsiäispyhien jälkeen.

Rokotukset jatkuvat


Paimion–Sauvon terveyskeskuksessa on yli 75-vuotiaiden koronarokotukset saatu tehtyä. Tällä hetkellä rokotetaan 70 vuotta täyttäneitä, sekä 65–69-vuotiaita. Ajanvaraus 65–69-vuotiaiden rokotuksiin käynnistyi 8.4. aamulla, mutta rokoteajat täyttivät heti. Seuraavan kerran rokotusten ajanvaraus avautuu ensi viikon torstaina kello 8.

65–69-vuotiaita rokotetaan AstraZenecan-rokotteella, yli 70-vuotiaita Pfizerin BioNTech-rokotteella.

16–69-vuotiaiden THL:n mukaiseen riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset ovat tällä hetkellä keskeytyneet Paimion–Sauvon terveyskeskuksessa ja niiden jatkumisesta terveyskeskus tiedottaa myöhemmin.

Kaarinassa voi rokotuksiin varata aikansa tällä hetkellä yli 65-vuotiaat sekä 16–64-vuotiaiden riskiryhmä 1:een ja 18–64-vuotiaiden riskiryhmä 2:een kuuluvat henkilöt.