Koronatartunnat tipahtivat taas alas

0
Koronatartunnat ovat taas pudonneet paikallisesti vähäisiksi. Viikonlopulla Paimioon tuli vielä viisi tartuntaa, mutta maanantaille ei kirjattu yhtään.

PAIMIO,SAUVO,KAARINA

THL:n maanantaina julkistamat tartuntaluvut laskivat jo todella alas. Varsinais-Suomeen merkittiin maanantaina uusia tartuntoja vain kahdeksan ja koko maahankin 133. Turkuun tartuntoja merkittiin seitsemän ja Kaarinaan yksi.

Tartuntojen kokonaismäärä Varsinais-Suomessa on nyt 9107. Paimiossa tartuntojen kokonaismäärä on nyt 204, sillä viikonvaihteessa Paimioon vielä kirjautui viisi uutta tartuntaa. Sauvossa tartuntojen kokonaismäärä on 34 ja Kaarinassa 530. Kaikkiaan koko maassa on nyt kirjattu 85 937 tautitapausta.

Näyttää siis siltä, että Ansion Sementtivalimon tartuntarypäs ei enää rönsyile ainakaan voimakkaasti. Viimeisen kahden viikon aikana Paimioon kuitenkin on ehti kuitenkin kirjaantua 25 uutta tartuntaa, mikä nosti ilmaantuvuusluvun jälleen hetkellisesti korkeaksi eli 240:een. Vielä on avoinna, johtaako viime perjantaina tiedotettu altistuminen Vistan alakoulussa tartuntoihin. Kyse on reilusta paristakymmenestä henkilöstä, jotka kaikki on asetettu karanteeniin. Altistuneet oppilaat ovat siis etäopetuksessa.

Kaarinassa viimeisten kahden viikon aikana on tullut 19 uutta tartuntatapausta ja ilmaantuvuusluku on tipahtanut alle 55:een.

THL:n mukaan koronaan on menehtynyt koko maassa 931 henkilöä. Eniten menehtyneitä on ikääntyneissä ja heidän mediaani-ikä on 83 vuotta. Heistä yli 95 prosentilla oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia. Alle 50-vuotiaita koronavirukseen menehtyneitä on THL:n tilastoissa vain 17, eikä joukossa ole yhtään alle 30-vuotiasta.

Rokotuksissa paikallisesti on edelleen meneillään riskiryhmien rokotukset sekä ikääntyneiden tehosterokotukset.