Lapsiperheet huomio: Sauvoon valmistuu uusi päiväkoti kesällä

0

Keskeiselle sijainnille Sauvon kauniin museomäen kupeeseen rakennettiin 30-vuotta sitten Sauvon ensimmäinen päiväkoti Suviniitty. Vuonna 2012 päiväkoti sai sauvolaisten suuhun sopivamman nimen Hakkiskoto. Vuosien suunnittelutyön jälkeen olemme nyt siinä onnellisessa tilanteessa, että upouusi päiväkoti otetaan käyttöön elokuussa 2021.

Uusi päiväkotirakennus valmistuu erillisenä talona nykyisen jatkeeksi. Rakennus sijoittuu ylimmäisen piha-alueen ja Miinantuvan entisen parkkialueen kohdalle muodostaen suojaisan leikkipihan pienille leikkijöille. Päiväkotirakennus on suunniteltu vuonna 2017 perustetun suunnittelutoimikunnan esittämien toiveiden mukaisesti. Arkkitehtinä projektissa on Tapio Keiramo, joka on ollut mukana päiväkotimme suunnittelussa aivan alusta asti. Päiväkodin suunnittelussa ja kalustuksessa on lähtökohtamme ollut hyvinvoiva leikkivä lapsi. Hyvä akustiikka, esteettisesti lempeä ja rauhallinen värimaailma sekä ergonomisuus ovat toteutuksessa keskiössä.

Tulemme saamaan uudet tilat kolmelle lapsiryhmälle, joista yhden ryhmän tilat rakennetaan vuorohoitoa varten. Myös päiväkodin jakelukeittiö siirtyy uuteen rakennukseen. Koko päiväkotimme sisä- ja ulkotiloineen on kokonaisuus, jonka tärkein tehtävä on tukea lapsen kasvua ja hyvinvointia. Suunnitellut tilat tukevat lasten luontaista uteliaisuutta, ohjaavat ja motivoivat leikkiin sekä toiminnallisuuteen. Lisäksi tilat tukevat lasten ja aikuisten sujuvaa arkea. Tavoitteenamme on tehdä Hakkiskodosta laadukkaan varhaiskasvatuksen sekä toimintaa kaiken tavoin tukevien tilojen kautta kaikkien mahdollisuuksien kasvupaikka tulevaisuuden löytöretkeilijöille eli tämän päivän lapsille. Laadukas varhaiskasvatus Sauvossa perustuu toiminta-ajatukseemme: ”Haluamme antaa lapselle turvallisen, kiireettömän ja viihtyisän kasvuympäristön, jossa välittyy aikuisen läsnäolo”.

Päiväkodin rakentajaksi valittiin Varpe Oy. Varpe Oy on rakentanut päiväkoteja ja kouluja Turun seudulla. Koko kevättalven on lapsille ollut mielenkiintoista katsottavaa pihamaalla koneiden ja työmiesten urakointia seuratessaan. Työt ovat edenneet aikataulussa ja tällä viikolla on rakennettu sisäseiniä, IV-konehuonetta sekä tehty sähkötöitä. Tervetuloa mukaan seuraamaan rakennustöiden edistymistä Facebook-sivuilla Päiväkoti Hakkiskoto.

Elli Sainio

Kolumnivuoron käyttää tällä kertaa

Sauvon sivistysjohtaja.