Ilmapallojen lisäksi munkit kuuluvat vappuun, mutta jos niitä ei ehdi paistaa, tai haluaa muuten vain vaihtelua, voi munkkien tilalla syödä niiden espanjalaisia serkkuja, churroja. Churrot tehdään perinteisesti uppopaistamalla taikinaa rasvassa. Jos haluaa kuitenkin oikaista ja tehdä vappuherkkuja vaikkapa lasten kanssa yhdessä, voi churromaisia pikkunaposteltavia tehdä helposti valmiista lehti- tai voitaikinalevyistä.
Leijuvat ilmapallot
Tarvikkeet:
Ilmapalloja
Kaksipuolista läpinäkyvää teippiä
Ompelulankaa tai siimaa
Lahjanarua
1. Puhalla ilmapallot ja kiinnitä kiharrettua lahjanarua niiden solmupäihin.
2. Kiinnitä ompelulanka tai siima kaksipuolisella teipillä puhalletun ilmapallon päähän. Kiinnitä langan tai siiman toinen pää kattoon ja leijuvat ilmapallot ovat valmiit!
Helpot churrot
Ainekset:
Lehtitaikina- tai voitaikinalevyjä
Margariinia tai voita
Sokeria ja kanelia
(Suklaata)
1. Leikkaa kukin sulatettu taikinalevy pitkittäin neljään osaan.
2. Kieputa pitkulat spiraaleiksi ja pistele niihin reikiä haarukalla.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Kieritä spiraalit sulassa rasvassa ja sen jälkeen sokeri-kaneliseoksessa.
5. Nauti sellaisenaan tai sulatettuun suklaaseen dipattuina.
Vinkki:
Suolaisia naposteltavia saat, kun voitelet spiraalit kananmunalla ja ripottelet päälle juustoraastetta ennen paistamista.