MLL etsii lisää tukihenkilöitä Paimioon

0
arkistokuva

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri etsii jälleen vapaaehtoisia tukihenkilöitä Paimioon, sillä tarvetta heille on.

– Olisi hienoa saada uusia vapaaehtoisia Paimioon ja Sauvoon. Tyttöjä ja poikia odottaa tukihenkilökaveria itselleen, kertoo MLL:n Varsinais-Suomen piirin vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Sirpa Stenström .

–Tukihenkilötoiminnasta saa itselleen hyvän mielen, kun on pystynyt näkemään ja kuulemaan lasta tai nuorta, jolle on saanut annettua myös jotakin tekemistä, iloa ja tyytyväisyyttä. On saanut annettua aikaa toiselle. Pienillä teoilla on suuri merkitys, hän kiteyttää.

Kouluttautua voi kaveriksi lapselle tai nuorelle, perhekummiksi lapsiperheelle tai ystäväksi maahanmuuttajaäidille.

Salossa alkaa koulutus ensi viikon torstaina livenä. Koulutus järjestetään Salossa piirin toimistolla, kauppakeskus Plazassa 15.–27.4.2021. Turussa koulutus on etänä 13.–27.4.2021. Koulutusillat ovat aina klo 17.30–20.30. Koulutus on maksuton, eikä velvoita mihinkään.

Koulutuksessa keskustellaan tukihenkilönä ja vapaaehtoisena toimimisen teemoista, käydään läpi käytäntöjä sekä konkreettisia esimerkkejä tukihenkilönä mahdollisesti vastaan tulevista tilanteista. Koulutuksen jälkeen mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelut.

Koulutukseen ilmoittaudutaan vapaaehtoisten Olettärkeä.fi -sivustolla. Koulutukset löytyvät koulutuskalenterista paikkakunnan perusteella.

Lisätietoja MLL:n Varsinais-Suomen piirin tukihenkilötoiminnasta:

MLL:n Varsinais-Suomen piirin vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Sirpa Stenström, p. 044 535 5161 tai sirpa.stenstrom@mll.fi