Paimion Haka oli lyhyeksi jääneen kiekkokauden lohkoykkönen

0
Hakan kokenut kaarti oli päättyneelläkin kaudella tärkeässä roolissa, mutta enää Haka ei ole yhden tai kahden kentällisen joukkue, vaan ratkaisijoita löytyy koko joukkueen leveydeltä. Etualalla Ossipekka Lehtonen ja Lasse Lintula.

PAIMIO

Jääkiekon II-divisioonakausi on päättynyt. Tai oikeastaan se päättyi jo joulun alla, mutta sitä ei silloin vielä tiedetty. Jäätiin vain koronan johdosta ”tauolle” määrittelemättömäksi ajaksi.

Syksyn kuluessa ehdittiin pelata joukkuetta kohden 10-11 ottelua eli runsas kolmannes runkosarjasta. Mainitulle tauolle jäätiin marras-joulukuun taitteessa Hakan ollessa lohkon keulilla.

Koska sarja keskeytyi ja playoffsit jäivät tyystin pelaamatta, ovat II-divisioonaan kuutoslohkon lopulliset sijoitukset kaudella 2020–2021 marraskuun lopun sarjatilanteen mukaiset.

Viikon mittaisiin mestaruusjuhliin ei ehkä ole Paimiossa perusteita, mutta tyytyväisyyteen on varmasti aihetta. Ja onnitellakin voi. Haka pelasi miltei koko syksyn lohkon parasta kiekkoa.

Harmi vain, että jäi näkemättä, millaista virettä ja lentoa olisi ollut tarjolla kevätpuolella.

”Nyt katseet uuteen kauteen”

Koska suurin osa kaudesta jäi pelaamatta, ei pelattu myöskään sarjanousuista tai putoamisista. Kakkosessa mikään joukkue ei päässyt sarjasta nousemaan, eikä kukaan myöskään pudonnut.

– Kyllähän kauden päättyminen niin aikaisessa vaiheessa on joukkuetta harmittanut. Mutta kaikilla oli sama tilanne. Nyt vaan katseet uuteen kauteen, kannustaa Paimion Hakan edustuksen joukkueenjohtaja Sari Mänkärlä.

Lyhyelläkin kaudella saavutettu ykkössija antanee kuitenkin mukavaa potkua, itseluottamusta ja nälkää tulevaan kauteen.

Sen verran pahentuvaan koronatilanteeseen – ja samalla kauden varhaiseen päättymiseen – osattiin syksyllä varautua, että kakkosdivisioonassakin joukkueiden paremmuusjärjestys päätettiin määritellä pelattujen otteluiden pistekeskiarvon perusteella.

Hakalla oli kauden päättyessä paitsi paras pistekeskiarvo myös eniten sarjapisteitä.

Pistekeskiarvo peräti 2,30

Haka ehti pelata kauden aikana 10 ottelua. Niistä kertyi yhteensä 23 pistettä. mikä antaa pistekeskiarvoksi huiman 2,30.

Sarjakakkoseksi yltäneen, niinikään kymmenen ottelua pelanneen RNK:n pistekeskiarvo oli 2,20 ja kolmanneksi sijoittuneen LaJY:n pistekeskiarvo 11 pelatun ottelun jälkeen 1,73.

Lohkon maalivahtipörssin ykköseksi ylsi Hakan Juho Santanen torjuntaprosentilla 93,2. Kakkosena oli PKS:n Lasse Lehto prosentilla 92,6. Hakan Joni Järvenperä oli neljäs (91,7 %).

Hakan sisäisen pistepörssin kolme parasta olivat Miro Kivinen, Iikka Kylén ja Lasse Lintula, mutta moni muukin ylsi pelaamiinsa otteluihin nähden korkeaan pistekeskiarvoon. Tai pelasi hyvin puolustavassa roolissa.

Eräs Hakan valttikorteista päättyneellä kaudella oli juuri joukkueen tasaisuus. Kaikilla kentällisillä oli kyky tuloksia tuottavaan kahden suunnan pelaamisen.

Joukkuetta valmensi Jari Saaristo, joka jo ennen kauden alkua näki joukkueensa lupaavan potentiaalin.

Myös Paimion Kiekkoseura pelasi päättyneellä kaudella II-divisioonan kuutoslohkossa.

Sarjanousija PKS aloitti uudella sarjatasolla mainiosti ja oli kauden katketessa yhdeksän joukkueen lohkossa sijalla viisi. Saldona 14 pistettä ja 10 pelattua ottelua pistekeskiarvolla 1,40.

PKS:n tehokkaimpia oli Matias Keskimäki (7+7=14) ja Benjamin Roozbehan (4+7=11). Seuraavina joukkueen sisäisessä pörssissä olivat Eetu Uusitalo, Tuomas Alava ja Juuso Lindeman, joista kullekin ehti kertyä 7 tehopistettä.

PKS:n valmentajana oli sarjakauden äkkiä katketessa Pekka Raunio.